Στις 19 Ιανουαρίου, εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης, για το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα. Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση, που κυμαίνεται από 45 έως και 480 ευρώ. Επί του παρόντος, οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης είναι πολύ χαμηλότερες, από όσες αναμένονταν αρχικά.

Η προθεσμία για το επίδομα ηλεκτρικής θέρμανσης λήγει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ωστόσο τρεις στους τέσσερις δικαιούχους δεν έχουν κάνει ακόμα αίτηση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, οι δυνητικοί δικαιούχοι ανέρχονται σε 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά, αλλά μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία 317 χιλιάδες.
«Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία. Μου κάνει εντύπωση. Ελπίζω τώρα αυτά τα κρύα να σπρώξουν τους ανθρώπους να κάνουν αίτηση», ανέφερε σχετικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα

Αίτηση μπορούν να κάνουν όσοι εμπίπτουν στα εισοδηματικά όρια για το επίδομα θέρμανσης, αλλά τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορούσαν να το πάρουν γιατί θερμαίνονταν μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα. Το μόνο που απαιτείται είναι οι κωδικοί Taxis και ο αριθμός παροχής ρεύματος.

Το ετήσιο εισόδημα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 16.000 ευρώ για τους άγαμους ή τις 24.000 για τα ζευγάρια, προσαυξανόμενα κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Το όριο για την ακίνητη περιουσία είναι στις 200.000 ευρώ ή αντίστοιχα τις 300.000 για τα ζευγάρια. Το επίδομα κυμαίνεται από 45 έως 480 ευρώ και θα το δουν σε έκπτωση στο εκκαθαριστικό ή στον έναντι.
Το επίδομα έχει τρίμηνη διάρκεια και το συνολικό ύψος του εξαρτάται από την περιοχή και τη σύνθεση του νοικοκυριού. Για την Αθήνα ξεκινάει από 77 ευρώ, για τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά, ενώ για οικογένεια με δύο παιδιά ανεβαίνει στα 108 ευρώ. Αντίστοιχα για τη Θεσσαλονίκη είναι 127 ευρώ και 179 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά. Τέλος να αναφερθεί, ότι από το επίδομα ηλεκτρικής θέρμανσης εξαιρούνται όσοι έχουν κοινωνικό τιμολόγιο και όσοι παίρνουν ήδη επίδομα θέρμανσης για καύσιμα.