Η Siemens Energy ανακοίνωσε την Τρίτη προκαταρκτικά οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς, λέγοντας ότι συνεχίζει να βλέπει ένα θετικό περιβάλλον στην αγορά, καθώς ο κατασκευαστής εξοπλισμού ενέργειας ανακάμπτει από μια μεγάλη κρίση στις ανεμογεννήτριες.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εισηγμένες στη Φρανκφούρτη μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 5,2% μετά την είδηση, η οποία επισφραγίζει μήνες αρνητικών ανακοινώσεων γύρω από τον τομέα των χερσαίων ανεμογεννητριών του ομίλου, όπου τα προβλήματα ποιότητας προκάλεσαν σημαντική πώληση των μετοχών του.

Η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση 12,6% στα έσοδα του πρώτου τριμήνου σε συγκρίσιμη βάση στα 7,65 δισ. ευρώ (8,29 δισ. δολάρια), υψηλότερα από την εκτίμηση της LSEG για 7,38 δισ. ευρώ. Το περιθώριο κέρδους της προ ειδικών στοιχείων διαμορφώθηκε στο 2,7%, ενώ οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 23,6% στα 15,38 δισ. ευρώ.

«Είναι σημαντικό να κάνουμε την εργασία μας τρίμηνο προς τρίμηνο. Στον τομέα των αιολικών, αυτό σημαίνει επίλυση των προβλημάτων ποιότητας στο χερσαίο τμήμα, ενώ για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις σημαίνει αξιοποίηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης και επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει», δήλωσε εκπρόσωπος της Siemens Energy.

Η επιχείρηση ανεμογεννητριών Siemens Gamesa

Η Siemens Energy είχε επανειλημμένες αποτυχίες στην επιχείρηση ανεμογεννητριών Siemens Gamesa, οι οποίες οδήγησαν σε ερωτήματα σχετικά με τη στρατηγική της να προσπαθεί να εξυπηρετήσει ευρείες εκτάσεις του τομέα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Ο πρόεδρος της Siemens Energy, Joe Kaeser, δήλωσε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία δεν είχε βρει νέα ελαττώματα στις νεότερες χερσαίες ανεμογεννήτριές της από την τελευταία φορά που σχολίασε το θέμα τον Νοέμβριο, λέγοντας ότι «τα χειρότερα έχουν περάσει».

Η καλύτερη επίδοση του πρώτου τριμήνου οφείλεται κυρίως στις ευνοϊκές μετατοπίσεις έργων, οι οποίες μπορεί να ωφελήσουν ορισμένα τριμηνιαία αποτελέσματα, αλλά μπορούν να αντιστραφούν στην επόμενη περίοδο, γεγονός που, σύμφωνα με τη Siemens Energy, αποτέλεσε τον λόγο για τη διατήρηση των προοπτικών της για το σύνολο του έτους.

Οι ταμειακές ροές, εν τω μεταξύ, διαμορφώθηκαν σε αρνητικά 283 εκατ. ευρώ, λόγω της «αναμενόμενης υψηλής εκροής μετρητών στη Siemens Gamesa», δήλωσε η εταιρεία, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τα πλήρη αποτελέσματα πρώτου τριμήνου στις 7 Φεβρουαρίου, δήλωσε.