Η αγορά συμφωνιών είναι αρκετά ώριμη για να ανακάμψει μετά από μια παρατεταμένη ύφεση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Macquarie Asset Management, Ben Way. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, «η αγορά ανακάμπτει φέτος». Αφού απορροφήθηκε το αρχικό σοκ των υψηλών επιτοκίων, οι αγορές «αναπροσαρμόζουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα», γεγονός που οδηγεί αγοραστές και πωλητές σε ένα πιο ρεαλιστικό σημείο εκκίνησης για τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Way.

«Το δωρεάν χρήμα δεν είναι φυσιολογικό», είπε. «Όλοι οι επενδυτές πρέπει να επαναπροσδιορίσουν ποια είναι η κατάλληλη κεφαλαιακή δομή». Για τους επενδυτές υποδομών με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ο κύκλος των επιτοκίων διαδραματίζει μικρότερο ρόλο από τις θεματικές στρατηγικές, συμπλήρωσε ο Way. Στα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία, τα αμυντικά χαρακτηριστικά των υποδομών, η ικανότητά τους να προφυλάσσουν από τις εξάρσεις του πληθωρισμού και οι σχετικά υψηλές αποδόσεις τους είναι χαρακτηριστικά που οι επενδυτές είναι πιθανό να βρουν ελκυστικά στο μακροοικονομικό περιβάλλον του 2024.

«Μεταξύ των μεγαλύτερων θεματικών μοχλών σήμερα είναι η τεχνητή νοημοσύνη και οι τρόποι με τους οποίους επηρεάζει άλλες βιομηχανίες, όπως η αποθήκευση δεδομένων και η κατανάλωση ενέργειας», σχολίασε.

Άλλες θεματικές επενδυτικές στρατηγικές περιλαμβάνουν την πράσινη μετάβαση, η οποία έχει πλέον αρκετή δυναμική για να προχωρήσει ακόμη και αν αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, δήλωσε ο Way.

Κατά την άποψή του, ανεξάρτητα από το ποιος θα κρατά το τιμόνι στις ΗΠΑ, θα υπάρξει ισχυρή δυναμική. Όλοι όσοι σκέφτονται ορθολογικά επενδύουν στην αιολική και ηλιακή ενέργεια, επειδή πλέον είναι οικονομικά βιώσιμες.