Ο βρετανικός προμηθευτής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Octopus Energy στοχεύει σε ένα νέο και σχετικά ανεκμετάλλευτο κομμάτι της υπεράκτιας αιολικής αγοράς των ΗΠΑ, με την εταιρεία να πρόκειται να επενδύσει 10-30 εκατομμύρια δολάρια σε μια νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα την Καλιφόρνια η οποία επικεντρώνεται σε πλωτές ανεμογεννήτριες. Η Ocergy, κατασκευάζει ειδικές βάσεις που επιτρέπουν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε μεγαλύτερα βάθη, γεγονός σημαντικό καθώς η πλειοψηφία των θαλάσσιων πόρων αιολικής ενέργειας βρίσκεται σε τέτοια σημεία, ακατάλληλα για τις παραδοσιακές ανεμογεννήτριες.

Οι πλωτές ανεμογεννήτριες της Ocergy κατασκευάζονται από χάλυβα και χρησιμοποιούν μια ελαφριά πλατφόρμα τεσσάρων στηλών, ημι-υποβρύχια, σχεδιασμένη για να αποφεύγεται η ανατροπή. Η αγορά αιολικής ενέργειας εκτός ακτών των ΗΠΑ αντιμετώπισε πρόσφατα προκλήσεις λόγω του αυξανόμενου κόστους και της αποσυντονισμένης, λόγω γεωπολιτικών εντάσεων, αγοράς ενέργειας, με διαφορετικά επίπεδα στήριξης από την ομοσπονδιακή και τις πολιτειακές αρχές. Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν σχεδόν καθόλου παραγωγή αιολικής ενέργειας εκτός ακτών προς το παρόν.

Ωστόσο, η Octopus Energy προβλέπει ισχυρή μελλοντική ζήτηση για την αιολική ενέργεια λόγω της οικονομικής της αποδοτικότητας. Οι τιμές της αιολικής ενέργειας εκτός ακτών έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και αποτελεί σημαντική πηγή ενέργειας σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Octopus θεωρεί ότι η κρατική στήριξη και οι επιδοτήσεις είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ, παράλληλα με την ανάπτυξη τεχνολογιών διασύνδεσης με το δίκτυο.

Η Octopus Energy αποτελεί έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους παρόχους ενέργειας στην Ευρώπη, εστιάζοντας στην πράσινη ενέργεια. Έχει θέσει στόχο επενδύσεων ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αιολική ενέργεια εκτός ακτών έως το 2030 και έχει ήδη εισέλθει δυναμικά στην αγορά των ΗΠΑ μέσω εξαγορών και σχεδίων επέκτασης. Σήμερα, λειτουργούν παγκοσμίως 14 έργα αιολικής ενέργειας με πλωτές ανεμογεννήτριες, με την μεγαλύτερη ανάπτυξη να λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη. Η Octopus Energy πιστεύει ότι αυτή η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τα συστήματα ενέργειας παγκοσμίως και δεσμεύεται να επιταχύνει την ανάπτυξή της.