Μετά τη συμφωνία με την ελληνική εταιρεία Mytilineos για το έργο φωτοβολταϊκών Georgetown, η καναδική εταιρεία ανάπτυξης ηλιακής ενέργειας Westbridge Renewable Energy, επεκτείνει περαιτέρω το ευρωπαϊκό της χαρτοφυλάκιο με δύο ηλιακά έργα στην Ιταλία που θα προσθέσουν 62 MW συνδυασμένης δυναμικότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εταιρεία έχει ολοκληρώσει μελέτες σκοπιμότητας για τα σχέδια και έχει εξασφαλίσει γη και πρόσβαση στο δίκτυο. Οι αιτήσεις σχεδιασμού βρίσκονται σε εξέλιξη τώρα, δήλωσε η Westbridge σύμφωνα με την ιστοσελίδα renewablesnow.

Το πακέτο περιλαμβάνει το έργο Gierre Solare 32 MW στην κεντρική ιταλική περιφέρεια του Λάτσιο και το έργο NM Solare 30 MW. Το τελευταίο θα βρίσκεται στις περιφέρειες Λάτσιο και Ούμπρια.

«Η Ιταλία είναι μια ισχυρή αγορά με ευνοϊκές μακροπρόθεσμες προοπτικές, έτοιμη να γίνει μια από τις κορυφαίες αγορές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη», δήλωσε ο Stefano Romanin, διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της Westbridge. Πρόσθεσε ότι τα δύο έργα θα βοηθήσουν την καναδική εταιρεία να διαφοροποιήσει την παρουσία της στην Ευρώπη και αποτελούν μέρος της στρατηγικής επέκτασής της στη Γηραιά Ήπειρο.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχέδια για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη της Westbridge υποστηρίζονται από την πρόσφατη εκποίηση ενός ηλιακού έργου 230 MW στην Αλμπέρτα στον ελληνικό βιομηχανικό όμιλο Mytilineos. Η συμφωνία ήταν μέρος μιας μεγαλύτερης πώλησης χαρτοφυλακίου στην καναδική επαρχία που συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι.