Η διοίκηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εξετάζει διάφορα σενάρια για τις παραχωρήσεις, όπως η ενοποίησή τους υπό μια νέα θυγατρική, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει λάβει οριστικές αποφάσεις υποστήριξε την Τρίτη ο επικεφαλής του ομίλου Γιώργος Περιστέρης. Ο κ. Περιστέρης, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της εισηγμένης, πρόσθεσε πως εξετάζονται διάφορα σενάρια ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου «financial engineering». 

Για την Εγνατία Οδό, τόνισε πως είναι θέμα εβδομάδων η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης με το ΤΑΙΠΕΔ αλλά θα απαιτηθεί πρόσθετος χρόνος μέχρι να ικανοποιηθούν τα προαπαιτούμενα από πλευράς δημοσίου και να αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος παραχώρησης για την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Egis Projects που είχε επικρατήσει στο σχετικό διαγωνισμό. Ο κ. Περιστέρης θεωρεί πως δεν επηρεάζει η προσφυγή (της κοινοπραξίας Vinci – Μυτιληναίος που είχε καταθέσει τη δεύτερη καλύτερη προσφορά) τις διαδικασίες για την Αττική Οδό όπου, επίσης, ο όμιλος έχει ανακηρυχθεί πλειοδότης. Για το διαγωνισμό για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) όπου επίσης επικράτησε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εξήγησε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει το επίσημο πρακτικό. Για τα έργα της Θεσσαλίας, ώστε να αποκατασταθούν οι μεγάλες ζημιές από τη θεομηνία Daniel, είπε πως δεν υπάρχει κάτι νεότερο.

 Όσο για τις πρότυπες προτάσεις, όπως οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού και παράκαμψη του Κηφισσού (ο άξονας Ελευσίνα – Οινόφυτα) ο κ. Περιστέρης υποστήριξε πως δεν υπάρχει κάποια πρόοδος στη διαδικασία, ούτε υπάρχει κάποια ένδειξη από πλευράς υπουργείου. Πρόσφατα ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος είχε δηλώσει πως ετοιμάζονται αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των πρότυπων προτάσεων και στη συνέχεια θα ανοίξουν οι φάκελοι που έχουν κατατεθεί.

Ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των δημοσίων έργων, είπε πως «το κακό είναι ότι εμείς το ανεκτέλεστο το μειώνουμε συνεχώς και ταχύτατα γιατί παραδίδουμε πολύ γρήγορα τα έργα. Γι’ αυτό και μας ενδιαφέρει περισσότερο να βρίσκουμε συνεχώς νέα έργα. Οργανωτικά είμαστε καθ’ όλα ικανοί να υλοποιήσουμε τις συμβάσεις που έχουμε αναλάβει. Εξάλλου, το μισό ανεκτέλεστο της ΤΕΡΝΑ αφορά συμβάσεις εντός του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ».

Η γενική συνέλευση ενέκρινε, μεταξύ άλλων, την αλλαγή επωνυμίας της εταιρείας σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ από από “ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ Συμμετοχών, Ακινήτων και Κατασκευών”, το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών καθώς και το πρόσφατο placement περίπου έξι εκατ. μετοχών.