Την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024, διοργανώνεται στην Αθήνα το μεγαλύτερο συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση. Το συνέδριο επιστρέφει και πάλι στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, ένα χώρο που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την εξέλιξη της αυτοκίνησης από το χθες στο σήμερα.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE), λαμβάνοντας υπόψη όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά και αναδεικνύοντας το άμεσο και προσεχές μέλλον μιας νέας καθημερινότητας με πρωταγωνιστή την ηλεκτροκίνηση, το Συνέδριο θα εστιάσει σε τέσσερις θεματικούς άξονες:

  1. Infrastructure Talks,
  2. Transport Talks,
  3. Innovation Talks,
  4. Safety Talks.

Καθώς η αγορά ηλεκτροκίνησης ωριμάζει στην χώρα μας, στο συνέδριο θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις της αγοράς, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες ανάπτυξης των αντίστοιχων υποδομών, αλλά και θέματα ασφάλειας και πυρόσβεσης με ζητήματα που έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό, όπως παραδείγματος χάριν, με την μεταφορά ηλεκτρικών οχημάτων σε πλοία. Επίσης στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η επόμενη ημέρα της ηλεκτροκίνησης με καινοτόμες τεχνολογίες, όπως είναι η V2G και τα αυτόνομα οχήματα.

Η πρόσφατη μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 6% για την δημόσια φόρτιση, το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, τα φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις και η απαίτηση από την 1η Ιανουαρίου 2024 το ένα τέταρτο (1/4) τουλάχιστον των νέων εταιρικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης που ταξινομούνται ανά εταιρεία σωρευτικά να είναι αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ή plug-in υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα, θα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο των συζητήσεων στο Συνέδριο, ώστε να αναδειχθούν όλες οι σημαντικές πτυχές του τομέα.

Όπως κάθε χρονιά, το συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των φορέων της Κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της αυτοκινητοβιομηχανίας και των υποδομών φόρτισης, εταιρείες logistics, οργανισμοί δημοσίων συγκοινωνιών, πανεπιστημιακοί φορείς και ερευνητικά ιδρύματα.​

Το συνέδριο που διεξαχθεί στην Ελληνική γλώσσα, συνδιοργανώνεται από το Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE) και το insider.gr.