Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Italgas, Paolo Gallo, κατά τη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους το πρωί της Τετάρτης, όταν κλήθηκε να απαντήσει για τα θέματα που αφορούν στις χρεώσεις του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, αλλά και τη στάση της ΔΕΔΑ απέναντι σε αποφάσεις της ρυθμιστικής αρχής.

Ο κ. Gallo υποστήριξε ότι η πρόταση του ιταλικού ομίλου για σταδιακή εφαρμογή ενός ενιαίου τιμολογίου έγινε για λόγους «απλοποίησης» και «κοινωνικής δικαιοσύνης», αλλά η ενεργοβόρος βιομηχανία που είδε τα τέλη να αυξάνονται σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία από 31% έως 64% για τη φετινή χρονιά, δεν έχει προφανώς την ίδια άποψη.

Ο επικεφαλής της Italgas απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα για το τι θα γίνει με την εφαρμογή της απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) για την επιστροφή στις επιλέξιμες βιομηχανίες των ποσών για αντιστάθμιση της επιβολής των 4 ευρώ /MWH ως τέλος διανομής στην περίοδο Αυγούστου 2015 – Νοεμβρίου 2016, θέμα το οποίο έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΕΒΙΚΕΝ, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Άλλωστε, όπως είχε πει νωρίτερα, αναφερόμενος στο θέμα του WACC, είπε ότι δεν υπάρχει πάντα συμφωνία με τις ρυθμιστικές αρχές.

Αμέσως μετά η ενημερωτική συνάντηση ολοκληρώθηκε, μάλλον εσπευσμένα, χωρίς να δοθεί η ευκαιρία στους δημοσιογράφους να υποβάλλουν άλλες …ενοχλητικές ερωτήσεις.