Η ελληνική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Organic Electronic Technologies συμμετείχε σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπου η η ΟΕΤ παρουσίασε τις εφαρμογές του project Flex2Energy. Ο πρόεδρός της καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης και οι συνεργάτες του συμμετείχαν στη μεγαλύτερη έκθεση του κόσμου στον τομέα της εκτύπωσης και της συσκευασίας DRUPA που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια στο Dusseldorf της Γερμανίας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΟΕΤ, σε μια περίοδο που η κλιματική κρίση δημιουργεί σοβαρές επιπτώσεις στην ενέργεια, την επάρκεια τροφής, τις καλλιέργειες και τη ζωή στις πόλεις, η καινοτομία που αναπτύσσεται στο χώρο των οργανικών ηλεκτρονικών και των φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς δεν προσφέρει μόνο λύση, αλλά δημιουργεί ένα πεδίο εφαρμογών που βελτιώνουν τη ζωή μας.

«Πρωτοπόρος στην ανάπτυξη εφαρμογών στον τομέα των οργανικών ηλεκτρονικών και των φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς, η ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies με έδρα τη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται στην κορυφή των παγκόσμιων προκλήσεων υψηλής τεχνολογίας», σημειώνει η εταιρεία.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΤ καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης και οι συνεργάτες του συμμετείχαν στη μεγαλύτερη έκθεση του κόσμου στον τομέα της εκτύπωσης και της συσκευασία DRUPA (28 Μαiου- 7 Ιουνίου) 2024 που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια στο Dusseldorf της Γερμανίας  .

Στο πλαίσιο των εκτυπωτικών καινοτομιών και της ψηφιοποίησης που παρουσιάστηκαν η OET που συντονίζει το εμβληματικό ευρωπαϊκό project Flex2Energy παρουσίασε τις  εφαρμογές της, ενώ ο Πρόεδρος της και συντονιστής του έργου καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, αναφέρθηκε αναλυτικά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που δημιουργεί τη βιομηχανία του μέλλοντος της ενέργειας στην Ευρώπη με την μαζική παραγωγή οργανικών φωτοβολταϊκών.

Η συμμετοχή της Organic Electronic Technologies στο συνέδριο DRUPA 2024 © ΟΕΤ

Η συμμετοχή της Organic Electronic Technologies στο συνέδριο DRUPA 2024 © ΟΕΤ

Το project Flex2Energy παρουσιάστηκε στο INDtech Βέλγιο

Η κλιματική κρίση διαμορφώνει νέες προκλήσεις στον ενεργειακό, επισιτιστικό τομέα. Η ανάγκη για περισσότερη, φιλική στο περιβάλλον ενέργεια, ταυτόχρονη εξοικονόμηση πόρων, αλλά και ποιότητα ζωής στις σύγχρονες πόλεις δημιουργεί νέα δεδομένα και στην Ευρώπη.

Σ αυτές τις νέες προκλήσεις «απαντά» το εμβληματικό ευρωπαϊκό project Flex2Energy που συντονίζει η ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies. Το πρόγραμμα, οι εφαρμογές, αλλά και η μοναδική γραμμή μαζικής παραγωγής φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς που δημιουργείται στην Ευρώπη παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της Έκθεσης και του Συνεδρίου INDtech στο Βέλγιο(3-5 Ιουνίου). Στη διάρκεια του INDtech παρουσιάστηκαν όλες οι καινοτομίες που αναπτύσσονται και αφορούν την ενίσχυση της βιομηχανικής ανθεκτικότητας και της οικονομικής ασφάλειας της ΕΕ.

9o Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών Αλουμινίου

Την απαίτηση για φθηνή, φιλική στο περιβάλλον  ενέργεια που παράγεται απρόσκοπτα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των κατοικιών καλύπτουν τα φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς που θα παράγονται μαζικά μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Flex2Energy.

Αυτή την εντυπωσιακή τεχνολογία που έχει ελληνική σφραγίδα παρουσίασε στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών Αλουμινίου Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ 17-19 Μάϊου Λάρισα).

Στη διάρκεια της ομιλίας του στο Συνέδριο ο Πρόεδρος της ΟΕΤ καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης αναφέρθηκε στο εργοστάσιο μαζικής παραγωγής φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς που δημιουργεί το Flex2Energy project. Τα 3η γενιάς φωτοβολταϊκά ενσωματώνονται στα παράθυρα και στις προσόψεις των κτιρίων (ipvs) παρέχοντας δυνατότητες πράσινης φιλικής στο περιβάλλον ενέργειας. Είναι ευέλικτα, ελαφρά και μπορούν να τοποθετηθούν ή να ενσωματωθούν σε οποιαδήποτε επιφάνεια, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των κτιρίων, των πόλεων και την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους.

Οι δυνατότητες των φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς, είναι τεράστιες και γι’ αυτό με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιουργείται εργοστάσιο μαζικής παραγωγής τους. Στο έργο συμμετέχουν 15 εταιρείες και φορείς από όλη την Ευρώπη, μεταξύ αυτών και σημαντικός αριθμός ελληνικών εταιρειών όπως η Β Κυριακίδης ΑΒΕΕ , η  ALOUMIL, η Depia Automations ο Σύνδεσμος HOPE-A και η εταιρεία OET που συντονίζει το πρόγραμμα. Το project Flex2Energy  δημιουργεί μεταξύ άλλων εφαρμογές ipvs σε τζάμια και εξωτερικές επιφάνειες κτιρίων και αυτοκινήτων που πρόκειται να κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα στην παγκόσμια αγορά.

Διαβάστε ακόμη