Το Υπουργείο Κλίματος της Εσθονίας διέθεσε επιπλέον 68 εκατομμύρια ευρώ για την ηλεκτροδότηση ενός ακόμη τμήματος των εσθονικών σιδηροδρόμων προς την κατεύθυνση του Ταρτού και της Νάρβα. Μαζί με τη χρηματοδότηση που αποφασίστηκε προηγουμένως, θα επενδυθούν συνολικά περίπου 387 εκατομμύρια ευρώ για την ηλεκτροκίνηση και τις κατασκευαστικές εργασίες, σύμφωνα με το ceenergy.news.

Σύμφωνα με τον υπουργό Κρίστεν Μίχαλ, στόχος των επενδύσεων είναι να γίνουν οι σιδηροδρομικές μεταφορές ακόμη πιο φιλικές προς το περιβάλλον και να αυξηθεί ο αριθμός των χρηστών.

«Προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των επιβατών, οι υπηρεσίες πρέπει να είναι άνετες και γρήγορες και οι υποδομές πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση», δήλωσε.

Από τα 68 εκατ. ευρώ που διατίθενται, τα 48 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στην ηλεκτροκίνηση των σιδηροδρομικών τμημάτων Ταλίν-Τάρτου, Τάπα-Νάρβα και Λαγκεντί-Μούγκα.

Συνολικά, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αποφασίστηκε να ηλεκτροδοτηθούν περίπου 500 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών στις σιδηροδρομικές γραμμές Ταλίν-Τάρτου και Τάπα-Νάρβα

Δείτε ακόμη