Μια νέα έκθεση της Sinovoltaics, μιας εταιρείας του Χονγκ Κονγκ που ειδικεύεται στη τεχνική συμμόρφωση, κατατάσσει τους παγκόσμιους παραγωγούς συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες με βάση τη χρηματοοικονομική τους υγεία ή αλλιώς οικονομική σταθερότητα. Η κατάταξη, που διατίθεται για δωρεάν λήψη, αναλύει δεδομένα από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2024 για 55 κατασκευαστές, σύμφωνα με το pv magazine.

Η Tesla στην κορυφή της λίστας

Η Tesla καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ακολουθούμενη από την LG Energy Solution (Νότια Κορέα), την Kung Long Battery (Ταϊβάν), την Mustang Battery (Κίνα) και την Solid Power (ΗΠΑ). Η κατάταξη λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως η κερδοφορία, τα επίπεδα χρέους, η ρευστότητα και η φερεγγυότητα χρησιμοποιώντας ένα μέτρο χρηματοοικονομικής ισχύος που ονομάζεται Altmann Z-score.

Πέρα από την Tesla: Μια ματιά στην κορυφαία 10άδα

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Eaton (Ιρλανδία), Sinexcel (Κίνα), GS Yuasa και Sanyo (Ιαπωνία) και Livent (ΗΠΑ).

Σημασία για τον κλάδο

Ενώ η έκθεση δεν αξιολογεί την ποιότητα των προϊόντων, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για αγοραστές, επενδυτές και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Αυτή η κατάταξη χρηματοοικονομικής σταθερότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της αξιόλογης επιμέλειας (due diligence) ή για τον εντοπισμό οικονομικά υγιών συνεργατών στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας.

Ευρύτερη εστίαση της Sinovoltaics

Η κατάταξη αυτή είναι μία από τις πολλές που δημοσίευσε η Sinovoltaics φέτος. Προσφέρουν επίσης εκθέσεις που αναλύουν τη χρηματοοικονομική υγεία των κατασκευαστών inverter και panel στον τομέα της ηλιακής ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη: