Την ερχόμενη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 08:00 το πρωί, πλήρως αναβαθμισμένος, δίνεται στην κυκλοφορία αποκλειστικά για τους οδηγούς Ι.Χ. οχημάτων, ο κλάδος προς Θεσσαλονίκη της σήραγγας Κατερίνης.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, οι εργασίες αναβάθμισης της σήραγγας Κατερίνης αυξάνουν το παρεχόμενο επίπεδο ασφάλειας προς τους οδηγούς, εφάμιλλο με αυτό των νέων σηράγγων του αυτοκινητόδρομου, εναρμονίζοντάς την με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ασφαλούς λειτουργίας σηράγγων.

Ο αναβαθμισμένος κλάδος προς Θεσσαλονίκη, εκτός από την ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών και την επαύξηση της αντοχής της σήραγγας σε φωτιά, χρησιμοποιεί φωτιστικά τεχνολογίας LED με σκοπό τη βελτίωση του φωτισμού, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσω της βελτιστοποίησης κατανάλωσης ενέργειας και έχει επίσης εξοπλιστεί με σύγχρονα μέσα ελέγχου και τηλεχειρισμού των συστημάτων της.

Για τον βέλτιστο συντονισμό και την ετοιμότητα του προσωπικού όλων των  Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Τροχαία Αυτοκινητόδρομων, ΕΚΑΒ),  πραγματοποιήθηκε στη σήραγγα το πρωί της Παρασκευής 10 Μαΐου και πριν την παράδοση σε κυκλοφορία του κλάδου προς Θεσσαλονίκη, άσκηση ετοιμότητας πλήρους κλίμακας.

Η κυκλοφορία θα γίνεται ως ακολούθως:

  • Για τα οχήματα Ι.Χ. θα διεξάγεται μέσω του αναβαθμισμένου – αμφιδρομημένου κλάδου (προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη), με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.
  • Αποκλειστικά για τα οχήματα άνω των 3.5τ (π.χ. φορτηγά, λεωφορεία) θα διεξάγεται μέσω της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης, έως την πλήρη παράδοση της σήραγγας στην κυκλοφορία την άνοιξη 2025.

Διαβάστε ακόμη: