Η Goldman Sachs δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν αναμένει πλέον ότι ο ΟΠΕΚ+ θα ανακοινώσει μερική άρση των εθελοντικών περικοπών παραγωγής πετρελαίου τον Ιούνιο. Η τράπεζα ανέφερε ότι τα αποθέματα πρόσφατα αιφνιδίασαν με την ανοδική τους πορεία, και ως εκ τούτου, το μοντέλο της υπολογίζει τώρα μόνο 37% πιθανότητα απόφασης για αύξηση της παραγωγής τον Ιούνιο.

Άλλοι λόγοι περιλαμβάνουν στοιχεία σχετικά με την πρόσφατη συμμόρφωση με τις περικοπές παραγωγής που υποδηλώνουν ότι η παράταση της μείωσης της Σαουδικής Αραβίας κατά 1 εκατ. βαρέλια/ημέρα ως μέρος του πακέτου των 2,2 εκατ. βαρελιών/ημέρα θα στήριζε τα βραχυπρόθεσμα πετρελαϊκά κέρδη της χώρας.

«Ενώ η ερμηνεία μας για την επικοινωνία του ΟΠΕΚ+ είναι ότι δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση, αναμένουμε τώρα ότι η προσφορά αργού της Σαουδικής Αραβίας θα παραμείνει σταθερή στα 9 mb/d (εκατομμύρια βαρέλια ανά ημέρα) τον Ιούλιο (έναντι 9,2 προηγουμένως)», πρόσθεσε η τράπεζα της Wall Street.

Η Goldman εξακολουθεί να αναμένει ότι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent θα παραμείνουν σε ένα εύρος από 75 έως 90 δολάρια το βαρέλι στα περισσότερα σενάρια και προβλέπει ότι θα έχουν μέσο όρο 82 δολάρια το 2025, αναφέρει σε σημείωμά της.

Το μπρεντ διαμορφώθηκε κάτω από τα 84 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη.

Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε την Τρίτη ότι δεν υπήρξαν συζητήσεις για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ+.