Το ξενοδοχείο «Populus Hotel» στο Ντένβερ κάνει μια τολμηρή είσοδο στον κόσμο του βιώσιμου τουρισμού, καθώς γίνεται το πρώτο ξενοδοχείο στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι θετικό ως προς το αποτύπωμα άνθρακα. Μετά από επτά χρόνια σχεδιασμού και ανάπτυξης, το ξενοδοχείο υπόσχεται να αντισταθμίσει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από ό,τι εκπέμπει μέσω πρωτοβουλιών όπως η κομποστοποίηση, η δενδροφύτευση και ο βιώσιμος σχεδιασμός. Ο στόχος δεν είναι μόνο να προσελκύσει επισκέπτες με οικολογική συνείδηση, αλλά και να παρουσιάσει εκπληκτική αρχιτεκτονική, διακόσμηση και υπηρεσίες, με το περιβάλλον να λαμβάνεται υπόψη σε κάθε βήμα της δημιουργίας του.

Σχεδιασμένο από το Studio Gang με έδρα το Σικάγο, το τριγωνικό κτίριο 13 ορόφων είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα με εντυπωσιακό λευκό εξωτερικό που έχει σκοπό να θυμίζει κορμό δέντρου Aspen. Στο εσωτερικό του, το ξενοδοχείο διαθέτει πολυτελείς ανέσεις, όπως ένα κομψό εστιατόριο, μια καφετέρια και μια ρεσεψιόν φτιαγμένη από ανακυκλωμένη βελανιδιά. Τα δωμάτια διαθέτουν πολυτελώς απαλό φυσικό φωτισμό από τα μοναδικά σχήματα των παραθύρων τους και διαθέτουν τοπική διακόσμηση και vintage έπιπλα. Επιπλέον, κάθε διαμονή στο Populus συμβάλλει στη στρατηγική αντιστάθμισης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα: για κάθε διανυκτέρευση ενός επισκέπτη, το ξενοδοχείο φυτεύει ένα τοπικό δέντρο για την απορρόφηση του CO2.

POPULUS HOTEL

Populus hotel © populusdenver.com

Μείωση των αποβλήτων τροφίμων και βιώσιμες στολές

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα στη Vogue, η καινοτόμος προσέγγιση του ξενοδοχείου επεκτείνεται πέρα από την αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό των δωματίων. Ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι τα εστιατόριά του, το Pasqul και το Skylark, τα οποία παρέχουν επιλογές για φαγητό υψηλών προδιαγραφών και καλύπτουν την τοπική ανάγκη για χώρους συνεδριάσεων υψηλών προδιαγραφών. Παρά το γεγονός ότι διαθέτει μια εγκατάσταση τέχνης από δέρμα vegan πάνω από το μπαρ, το εστιατόριο Pasqul που είναι προσανατολισμένο προς τα φυτά εστιάζει σε πιάτα με κρέας, τονίζοντας μια πιθανή ασυνέπεια στις βιώσιμες προσφορές τροφίμων του ξενοδοχείου.

POPULUS HOTEL

Μπαρ στο Populus hotel © populusdenver.com

Τούτου λεχθέντος, το ξενοδοχείο έχει εισαγάγει μια κυκλική τεχνολογία αποβλήτων τροφίμων, το Biogreen360, για την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων με την επαναχρησιμοποίηση των αχρησιμοποίητων τροφίμων και των αποβλήτων προετοιμασίας της κουζίνας. Το σύστημα μετατρέπει αυτά τα απόβλητα σε κομπόστ που ωφελεί τα τοπικά αγροκτήματα, ενσαρκώνοντας το ήθος του ξενοδοχείου «από το αγρόκτημα στο τραπέζι και πίσω από το τραπέζι στο αγρόκτημα».

Οι στολές του προσωπικού αποτελούν επίσης μέρος των προσπαθειών του ξενοδοχείου για βιωσιμότητα. Οι υπάλληλοι σερβιτόροι και οι υπάλληλοι της ρεσεψιόν φορούν στολή από την Quince, μια μάρκα γνωστή για τις βιώσιμες πρακτικές της, και ποδιές από μια τοπική ομάδα σχεδιαστών του Ντένβερ. Αυτές οι αποφάσεις ενισχύουν τη δέσμευση του ξενοδοχείου για φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές, διατηρώντας παράλληλα μια ατμόσφαιρα υψηλών προδιαγραφών με τοπικές επιρροές.

POPULUS HOTEL

Δωμάτιο στο Populus hotel © populusdenver.com

Ο συνδυασμός του οικολογικού σχεδιασμού, της μείωσης των αποβλήτων τροφίμων, των στρατηγικών αντιστάθμισης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και των υλικών που προέρχονται από την τοπική αγορά αναδεικνύει μια αυξανόμενη τάση στη φιλοξενία με στόχο τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ενώ ο χρόνος θα δείξει αν το ξενοδοχείο θα επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους του, είναι σαφές ότι το προσωπικό του, το οποίο περιλαμβάνει μια παθιασμένη ομάδα «οικολογικών φίλων» («eco-nerds»), είναι αφοσιωμένο στο να κάνει αυτό το καινοτόμο εγχείρημα επιτυχημένο.

Διαβάστε ακόμη