Την αύξηση έως τα 10.000 ευρώ της πρώτης αρωγής στους αγρότες της Θεσσαλίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε  ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε επίσης στα μπλόκα των αγροτών, ενώ μεταξύ άλλων, μίλησε και για τα F-35.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας για τις αποζημιώσεις είπε ότι οι αγρότες πήραν την πρώτη βοήθεια ύψους 2.000 ευρώ για τις ζημιές και τώρα κάνουν αιτήσεις για τον πυρήνα της αποζημίωσης. Η συγκεκριμένη βοήθεια θα αυξηθεί από 5 έως 10 χιλιάδες ευρώ ανάλογα με το ύψος των ζημιών στον εξοπλισμό προκειμένου να μπορούν οι αγρότες να ετοιμαστούν για την νέα περίοδο, μέχρι να βγουν οι συνολικές αποζημιώσεις και για τα προϊόντα που καταστράφηκαν. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα στην οποία θα γίνονται οι αιτήσεις θα ανοίξει σήμερα είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην οικονομία είπε ότι «η στήριξη εισοδήματος αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, και η δέσμευση μου είναι να φτάσει τα 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός στο τέλος της τετραετίας». Επισήμανε ότι μέσα από την ανάπτυξη της Οικονομίας θα γεφυρωθεί η διαφορά μεταξύ εισοδήματος και ακρίβειας, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει μια Ελλάδα που ευημερεί και μια άλλη που τα βγάζει δύσκολα πέρα «και εκεί πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας».

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις των αγροτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «ο αγρότης της Θεσσαλίας έχει δίκιο για τη σχετική καθυστέρηση της τροπολογίας για το ηλεκτρικό ρεύμα. Έχουμε τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και τα σημειακά μιας Θεσσαλίας που υπέστη μια πρωτοφανή καταστροφή. Για τη Θεσσαλία έχουμε κάνει πράγματα και πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Πιστεύω ότι ναι υπάρχει ένα πεδίο για να συναντηθούμε».

«Έχουμε βαθιά σχέση με πρωτογενή τομέα και τον κόσμο του. Κάθε κινητοποίηση πρέπει να είναι λογική και να μην επιβαρύνει κοινωνικό σύνολο. Παρεμβάσεις σε υποδομές που θα φτάσουν 1 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Να ξέρουν όσοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αναταράξεις στην αγορά ότι το κράτος θα είναι αμείλικτο και στην αγροτική παραγωγή αλλά και γενικά για το θέμα της ακρίβειας» το μήνυμα που έστειλε. «Κάθε μορφή κινητοποίησης πρέπει να είναι λελογισμένη και εμείς ακούμε τους αγρότες. Όπου υπάρχουν καθυστερήσεις πατάω εγώ το γκάζι για να διορθώσω αδυναμίες όπως στην περίπτωση του ρεύματος».

Aναφερόμενος  στα F-35, o πρωθυπουργός τόνισε τα εξής: «Η επιστολή που έστειλε ο κ. Μπλίνκεν αποτελεί την καλύτερη απόδειξη του στρατηγικού βάθους των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Η Ελλάδα εξασφάλισε ένα ποιοτικό πλεονέκτημα για την Πολεμική Αεροπορία αλλά και μια σημαντική συνεισφορά με δωρέαν υλικό που θα ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις».