Στους -29,1 βαθμούς Κελσίου έπεσε σήμερα (21/12) το θερμόμετρο στο Χοχότ της Κίνας, με το κύμα ψύχους να επιμένει σε όλη τη χώρα, καταγράφοντας νέα ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Το Εθνικό Μετεωρολογικό Γραφείο της Κίνας ανακοίνωσε ότι πάνω από 20 σταθμοί σε πολλές περιοχές της χώρας κατέγραψαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ιστορικά χαμηλές θερμοκρασίες για τον μήνα Δεκέμβριο.

Αυτό καταγράφηκε κυρίως στο Χοχότ, την πρωτεύουσα της περιοχής της Εσωτερικής Μογγολίας, στη βόρεια Κίνα, όπου το θερμόμετρο έπεσε στους έως και -29,1 βαθμούς Κελσίου, καταρρίπτοντας ρεκόρ που είχε σημειωθεί πριν από σχεδόν 70 χρόνια.

Ειδικοί προειδοποιούν για συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής

Οι αρχές προειδοποίησαν για χαμηλές θερμοκρασίες σε μεγάλη ζώνη στο βόρειο, το ανατολικό και το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Αυτό το δυνατό κύμα ψύχους έρχεται ύστερα από έναν χρόνο που σηματοδοτήθηκε από ρεκόρ ζέστης και καταστροφικές πλημμύρες, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ειδικοί προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή, η οποία προκαλείται από τις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, καθιστά τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα πιο συχνά.

Το Εθνικό Μετεωρολογικό Γραφείο είχε ανακοινώσει χθες, Τετάρτη, ότι πέντε σταθμοί της χώρας είχαν καταγράψει ρεκόρ κρύου, μεταξύ των οποίων θερμοκρασία -33,2 στην πόλη Ντατόνγκ, στη βόρεια Κίνα.

Σε σκηνές, στο κρύο, περνούν τη νύχτα οι επιζήσαντες του σεισμού στην Γκανσού

Στην επαρχία Γκανσού, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, όπου σημειώθηκε τη Δευτέρα σεισμός που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 130 ανθρώπους, οι επιζήσαντες περνούν τη νύχτα σε μεγάλες σκηνές που στήθηκαν από τα σωστικά συνεργεία, προσπαθώντας να διατηρηθούν ζεστοί κάτω από κουβέρτες, ενώ έξω επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.