Φρένο στις πωλήσεις των σταθερών μπλε τιμολογίων, αναμένεται να μπει από την άλλη εβδομάδα, μετά τη γνωστοποίηση των νέων χαμηλών τιμών των πράσινων τιμολογίων που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 1η Μαρτίου.

Η σταθερή αποκλιμάκωση των τιμών του φυσικού αερίου που έφτασε τα 23,5 ευρώ /μεγαβατώρα και η αντίστοιχη μείωση των τιμών στην χονδρεμπορική αγορά, φέρνει κάθε μήνα και πιο χαμηλές τιμές ενέργειας. Με μέση τιμή το Φεβρουάριο στα 73,71 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, δηλαδή 19,31 ευρώ χαμηλότερα από τον Ιανουάριο (όταν η μέση τιμή ήταν στα 93,02 ευρώ ανά Μεγαβατώρα) έρχονται χαμηλότερες τιμές στα πράσινα τιμολόγια, που από την επόμενη εβδομάδα θα είναι και πάλι τα πιο ελκυστικά στην αγορά.

Τα δύο εξάμηνα μπλε ήταν ελκυστικά

Τον τελευταίο μήνα έκαναν την είσοδό τους στην αγορά δύο σταθερά τιμολόγια 6μηνης διάρκειας. Το 6μηνο τιμολόγιο της protergia με 9,70 λεπτά/κιλοβατώρα χρέωση σταθερή για έξι μήνες και πάγιο 9,9 ευρώ το μήνα και το 6μηνο τιμολόγιο της ΗΡΩΝ με χρέωση 10,4 λεπτά/κιλοβατώρα με την έκπτωση συνέπειας και πάγιο 9,5 ευρώ το μήνα.

Με δεδομένο ότι οι τιμές αυτές συγκρίνονταν με τα πράσινα τιμολόγια του Φεβρουαρίου που είχαν κινηθεί από τα 11 λεπτά και πάνω, τα 6μηνα μπλε ήταν ανταγωνιστικά μέσα στον Φεβρουάριο και σύμφωνα με πληροφορίες, προσέλκυσαν καταναλωτές.

Ωστόσο, από την επόμενη εβδομάδα, όταν θα ανακοινωθούν τα πράσινη τιμολόγια του Μαρτίου που σύμφωνα με πληροφορίες θα κινηθούν κάτω από τα δέκα λεπτά/κιλοβατώρα, και έτσι τα σταθερά για άλλη μια φορά θα χάσουν την λάμψη τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες θα δούμε πράσινα τιμολόγια ακόμη και κάτω από 9 λεπτά ανά κιλοβατώρα, ενώ αναμένεται ότι αρκετά θα προσφέρονται κοντά στα 10,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα ενώ ακόμη και οι υψηλότερες χρεώσεις δεν θα ξεπεράσουν τα 13,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Η μέση τιμή των ειδικών προϊόντων θα διαμορφωθεί στα 10,3 λεπτά ανά kWh, μειωμένη κατά 21% από τον Φεβρουάριο, όταν ήταν 13,3 λεπτά ανά kWh.

Και τα κίτρινα τιμολόγια όμως θα είναι σε χαμηλές τιμές με τη μέση τιμή Φεβρουαρίου στα 73,71 ευρώ ανά μεγαβατώρα και αναμένονται τιμές από 8,3 -9,5 λεπτά/κιλοβατώρα για πολλές προσφορές των προμηθευτών.