Μία δύσκολη -και εκ πρώτης όψεως άλυτη- εξίσωση για να εξασφαλίσει ρεύμα σε ανταγωνιστικές τιμές η βιομηχανία και οι αγρότες, καλείται να λύσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Στη Μεσογείων εξετάζουν διάφορα σενάρια υπό προϋποθέσεις για να εξυπηρετηθούν τα ΡΡΑs στις δύο συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών, ωστόσο προς το παρόν δεν έχουν καταλήξει σε μια τελική απόφαση.

Η πιθανή αλλαγή στην προτεραιότητα σύνδεσης των έργων ΑΠΕ στον ΑΔΜΗΕ, ώστε να ανοίξει χώρος για τα έργα της κατηγορίας Β’, δηλαδή τα πράσινα PPAs, είναι ένα μέτρο που ίσως να μπορούσε να οδηγήσει σε άρση του αδιεξόδου, ωστόσο θα έχει αρνητικές συνέπειες για πολλά έργα που περιμένουν στην ουρά για να συνδεθούν στο δίκτυο.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επιδότησης της προσθήκης μπαταριών στα έργα που προορίζονται για τα PPAs των ενεργοβόρων καταναλωτών, από την πλευρά της βιομηχανίας διαμηνύεται προς το ΥΠΕΝ ότι οι μπαταρίες δεν θα την ωφελήσουν, καθώς θα αυξήσουν το κόστος λειτουργίας των έργων και συνεπώς τις τιμές πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, εκφράζεται η έντονη ανησυχία για το γεγονός ότι η βιομηχανία δεν έχει λάβει ακόμα σημαντικά ποσά από το μηχανισμό της αντιστάθμισης.