Με νέες εμπορικές προτάσεις και χαμηλότερες τιμές εμφανίστηκαν αργά χθες το βράδυ τα νέα πράσινα τιμολόγια των εταιρειών για το μήνα Φεβρουάριο, αποτέλεσμα της πτωτικής τιμής της ενέργειας στο Χρηματιστήριο Ενέργειας και της λειτουργίας του ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών.

Υπενθυμίζεται, ότι το πράσινο τιμολόγιο που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα είναι το ειδικό τιμολόγιο στο οποίο εντάχθηκαν όλα τα νοικοκυριά που δεν είχαν επιλέξει κάποιο άλλο. Η τιμή του ανακοινώνεται έως την 1η κάθε μήνα εφαρμογής και παραμένει σταθερή για τον συγκεκριμένο μήνα. Ο ανταγωνισμός για το πράσινο τιμολόγιο είναι ισχυρός, καθώς αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών αφού πάνω από το 70% παραμένει στο πράσινο. Επίσης το γεγονός ότι επιτρέπει τη σύγκριση στις τιμές, είναι σημαντικό για τις εταιρείες να καταφέρουν να εμφανίσουν τη χαμηλότερη τιμή.

Το μήνα Φεβρουάριο οι τιμές στο πράσινο τιμολόγιο κινήθηκαν από τα 11 λεπτά ανά κιλοβατώρα μέχρι τα 14 λεπτά/ κιλοβατώρα.

Τη χαμηλότερη τιμή στο πράσινο τιμολόγιο για το μήνα Φεβρουάριο έδωσε η ELIN με τιμή 11,79 λεπτά/κιλοβατώρα, μειωμένο κατά 16% σε σχέση με τον Ιανουάριο (14 λεπτά ανά κιλοβατώρα).

Ακολουθεί η NRG με 12,45 λεπτά/κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας, από 14,1 λεπτά/κιλοβατώρα που ήταν τον Ιανουάριο. Αν όμως η κατανάλωση είναι μέχρι 100 KW η χαμηλότερη τιμή είναι της Elpedison που έδωσε τιμή στα 11 λεπτά/κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 KW.

Το πράσινο τιμολόγιο της Volton διαμορφώθηκε στα 12,48 λεπτά/κιλοβατώρα, με έκπτωση συνέπειας, από 14,42 λεπτά που ήταν τον Ιανουάριο.

Η Φυσικό Αέριο έδωσε τιμή 12,688 λεπτά/ κιλοβατώρα στο πράσινο τιμολόγιο και η ΔΕΗ στα 12,8 λεπτά/κιλοβατώρα για τις καταναλώσεις μέχρι 500 KW, ενώ αν η κατανάλωση είναι πάνω από 500 KW η τιμή είναι 13,7 λεπτά/κιλοβατώρα.

Η Elpedison έδωσε αυτό το μήνα τιμή ανάλογα με την κατανάλωση και έχει τιμή 11 λεπτά/κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και 14,65 λεπτά από την 101η κιλοβατώρα και πάνω.

Το πράσινο τιμολόγιο της ΗΡΩΝ για το Φεβρουάριο είναι στα 13,9 λεπτά/κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας, ενώ χωρίς την έκπτωση συνέπειας η τιμή είναι 16% ακριβότερη.

Η Protergia έδωσε στο ειδικό πράσινο τιμολόγιο τιμή στα 14 λεπτά/κιλοβατώρα με την έκπτωση συνέπειας και 22 λεπτά/κιλοβατώρα χωρίς την έκπτωση συνέπειας.

H τιμή της Volterra για το πράσινο τιμολόγιο είναι 13,5 λεπτά/κιλοβατώρα από 14,4 λεπτά/κιλοβατώρα που ήταν τον Ιανουάριο.