Το κρίσιμο θέμα των ευρωπαϊκών διασυνδέσεων και της ανθεκτικότητας των υποδομών την εποχή της κλιματικής αλλαγής θα συζητηθεί στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα 15 Απριλίου με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αλεξάνδρας Σδούκου.

Υπενθυμίζεται ότι για την Ελλάδα υψηλή προτεραιότητα δίνεται στην προώθηση του Green Aegean ώστε να συμπεριληφθεί στο δεκαετές πρόγραμμα διασυνδέσεων της Ευρώπης που θα καθοριστεί τους επόμενους μήνες.

Κατά την άτυπη συνάντηση, οι υπουργοί θα κληθούν να συζητήσουν μία από τις προτεραιότητες της βελγικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι η προώθηση της βιώσιμης ενεργειακής υποδομής και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε επί του παρόντος.

Η άτυπη συνάντηση θα περιλαμβάνει τρεις συνεδριάσεις ολομέλειας, με κεντρική εστίαση στον συντονισμένο σχεδιασμό του δικτύου, τη χρηματοδότηση και την απομάκρυνση των κινδύνων από επενδύσεις σε υποδομές, καθώς και την κλιμάκωση και επιτάχυνση των ενεργειακών υποδομών. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και συζήτηση για την ανθεκτικότητα των κρίσιμων ενεργειακών μας υποδομών.

Οι προτεραιότητες για τη βελγική προεδρία στον τομέα της ενέργειας είναι η προώθηση βιώσιμων ενεργειακών υποδομών, τα υπεράκτια αιολικά και η προώθηση του υδρογόνου.