Η Hitachi Energy επιδιώκει να ανοίξει περισσότερα κέντρα παγκόσμιων δυνατοτήτων στην Ινδία για να επεκτείνει τις τοπικές δραστηριότητες, εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης ενέργειας και της ώθησης για κλιμάκωση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στη χώρα, σύμφωνα με το Reuters.

Η Hitachi Energy, με έδρα τη Ζυρίχη, η οποία κατασκευάζει μετασχηματιστές και μεταδότες ισχύος μεγάλης κλίμακας, λειτουργεί ένα GCC στη χώρα, όπου η υψηλή ζήτηση ενέργειας έχει οδηγήσει την κυβέρνηση στην αύξηση της παραγωγής, μεταξύ άλλων και σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Εξετάζουμε το Χαϊντεραμπάντ για το GCC μας… και επίσης εξετάζουμε το Πούνε. Μπορεί να χρειαστούν έξι μήνες έως ένα έτος», δήλωσε ο Venu Nuguri, managing director και διευθύνων σύμβουλος της μονάδας της εταιρείας στην Ινδία.

Το κέντρο θα μπορούσε να είναι σε μία ή και στις δύο πόλεις ανάλογα με τη ζήτηση, είπε, χωρίς να δώσει οικονομικές λεπτομέρειες για την επένδυση.

Το νέο GCC – μια χαμηλού κόστους, υπεράκτια εγκατάσταση – θα λειτουργεί παράλληλα με την Hitachi Energy India, αλλά θα αποτελεί μέρος μιας ξεχωριστής μη εισηγμένης ινδικής οντότητας της Hitachi Energy στην Ελβετία, δήλωσε ο Nuguri.

Η κυβέρνηση της Ινδίας έθεσε πέρυσι σε εφαρμογή κίνητρα για τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, με στόχο να έχει εγκατεστημένη ισχύ 500 GW μέσω πηγών μη ορυκτών καυσίμων έως το 2030.

Η κατανάλωση ενέργειας στην Ινδία αυξήθηκε κατά 8% το οικονομικό έτος 2023. Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας εκτιμά ότι η Ινδία θα προσθέσει ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας περίπου ισοδύναμη με την τρέχουσα κατανάλωση του Ηνωμένου Βασιλείου, κατά τα επόμενα τρία χρόνια.