Η Statkraft, ο μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην Ευρώπη, και η Deutsche Bahn συνήψαν περαιτέρω συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) για την προμήθεια πράσινης ενέργειας από υδροηλεκτρικά και χερσαία αιολικά πάρκα, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Reve.

Από τις αρχές του 2027 έως το τέλος του 2034, η Statkraft θα παρέχει πράσινη ηλεκτρική ενέργεια από υδροηλεκτρική ενέργεια απευθείας στην Deutsche Bahn από τους δύο σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της στο Langwedel και το Landesbergen στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια της 8ετούς διάρκειας της σύμβασης, η νορβηγική εταιρεία ενέργειας θα προμηθεύσει συνολικά λίγο πάνω από 350.000 MWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας ως δομημένο προφίλ βασικού φορτίου. Η αιολική ενέργεια με τη σειρά της προέρχεται από ένα χαρτοφυλάκιο αιολικών πάρκων για τα οποία η Statkraft έχει συνάψει συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Τα νέα PPAs με την Deutsche Bahn καλύπτουν μια αναμενόμενη παραγωγή περίπου 147.000 MWh για τα έτη 2024 έως 2026 και εξασφαλίζουν την οικονομική λειτουργία των ανεμογεννητριών σε πρώιμο στάδιο. Τα χερσαία αιολικά πάρκα βρίσκονται στην Κάτω Σαξονία, την Έσση και το Βρανδεμβούργο.

Η Statkraft έχει ήδη συνάψει αρκετά PPAs με την Deutsche Bahn τα τελευταία χρόνια. Από πέρυσι, η Statkraft προμηθεύει συνολικά 1,9 τεραβατώρες πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας από υδροηλεκτρική ενέργεια για περίοδο δέκα ετών. Το 2021, η εταιρεία είχε προμηθεύσει για ένα έτος χερσαία αιολική ενέργεια από 70 ανεμογεννήτριες που είχαν εξαντλήσει τις επιδοτήσεις της Deutsche Bahn.

Τα PPAs πράσινης ενέργειας υποστηρίζουν την Deutsche Bahn ώστε να καταστεί κλιματικά ουδέτερη έως το 2040 και να μειώσει τις εκπομπές CO2 στο μισό έως το 2030. Παρά το ταραχώδες περιβάλλον της αγοράς, η Statkraft προσφέρει μακροπρόθεσμη σταθερότητα τιμών.