Ο βραχίονας επιχειρηματικών κεφαλαίων της Chevron εγκαινίασε την Τρίτη το τρίτο του ταμείο για επενδύσεις σε τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με δέσμευση 500 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες προσπαθούν να διαφοροποιήσουν τις δραστηριότητές τους ενόψει της πίεσης για μείωση των εκπομπών τους, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως και τα δύο προηγούμενα ταμεία, το Future Energy Fund III θα επικεντρωθεί σε καινοτομίες στον τομέα της βιομηχανικής απαλλαγής από τον άνθρακα, της αναδυόμενης κινητικότητας, της ενεργειακής αποκέντρωσης και της αυξανόμενης κυκλικής οικονομίας άνθρακα, δήλωσε η Chevron Technology Ventures.

Πρόσθεσε ότι το νέο ταμείο στοχεύει επίσης στην επέκταση των επενδύσεων στους τομείς των νέων καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, των προηγμένων υλικών και της μετατροπής του άνθρακα σε προϊόντα υψηλότερης αξίας.

Η Chevron Technology Ventures ξεκίνησε το πρώτο Future Energy Fund το 2018 και ακολούθησε ένα δεύτερο το 2021 για συνολική δέσμευση 400 εκατ. δολαρίων και έχει επενδύσει σε περισσότερες από 30 εταιρείες.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο έχουν θέσει διαφορετικούς στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις δραστηριότητές τους και την καύση των προϊόντων που πωλούν.