Η BP δήλωσε την Τρίτη ότι αναμένει ότι η παραγωγή upstream του πρώτου τριμήνου τόσο σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο όσο και σε ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα θα είναι υψηλότερη από τους τρεις προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με το Reuters.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία αναμένει επίσης ισχυρά αποτελέσματα στο εμπόριο πετρελαίου και φυσικού αερίου, μαζί με μια ώθηση 100 εκατομμυρίων- 200 εκατομμυρίων δολαρίων από τη βελτίωση των περιθωρίων διύλισης πετρελαίου.

Ωστόσο, οι χαμηλότερες πραγματοποιημένες τιμές θα σημάνουν πλήγμα 200 έως 400 εκατ. δολαρίων στον τομέα του φυσικού αερίου και της ενέργειας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ανέφερε η BP στις πρώτες εμπορικές προοπτικές της για το 2024. Για το πετρέλαιο, οι χαμηλότερες πραγματοποιημένες τιμές θα σημάνουν αρνητικό αντίκτυπο μεταξύ 300 και 600 εκατ. δολαρίων, ανέφερε, εν μέρει λόγω της υστέρησης των τιμών στην παραγωγή της στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η BP αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 7 Μαΐου.

Την περασμένη εβδομάδα, η ανταγωνίστρια Shell δήλωσε στην ενημέρωση για τις συναλλαγές του πρώτου τριμήνου ότι αναμένει σημαντικά χαμηλότερα αποτελέσματα από την εμπορία υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).