Η Siemens AG υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της βιομηχανικής τεχνολογίας κίνησης (IDT) της ebm-papst, καθώς ο γερμανικός όμιλος επιδιώκει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στον τομέα της αυτοματοποίησης εργοστασίων, όπως δήλωσαν και οι δύο εταιρείες την Πέμπτη.

Η ebm-papst με έδρα τη Γερμανία, η οποία κατασκευάζει ηλεκτροκινητήρες και ανεμιστήρες υψηλής τεχνολογίας, θέλει να επικεντρωθεί στην τεχνολογία αέρα και θέρμανσης και για το λόγο αυτό είχε θέσει προς πώληση το τμήμα με 650 εργαζόμενους.

Ταιριάζει απόλυτα στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Siemens, δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της ebm-papst Κλάους Γκάισντοφερ. Καταλαμβάνουμε μια θέση όπου η Siemens έχει κενό, πρόσθεσε.

Αυτό που λείπει από την ebm-papst είναι μια παγκόσμια δομή πωλήσεων, είπε. Η Siemens έχει πλεονεκτήματα ακριβώς εκεί που εμείς έχουμε αδυναμίες, είπε.

Οι δύο εταίροι συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν το τίμημα της αγοράς. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2025.

Η τεχνολογία βιομηχανικών κινητήρων αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 10% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της ebm-papst ύψους 2,54 δισ. ευρώ (2,77 δισ. δολάρια) και είναι κερδοφόρα, σύμφωνα με τον Γκάισντοφερ.

«Η εξαγορά θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες και δυνατότητες πελατών στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά για έξυπνες λύσεις κίνησης με μπαταρίες στην ενδοεφοδιαστική, καθώς και λύσεις για κινητά ρομπότ», δήλωσε ο Cedrik Neike της Siemens, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της εταιρείας, αρμόδιος για τις ψηφιακές βιομηχανίες.