Αυλαία ανοίγει σήμερα το 5ο Southeast Europe & East Med Forum, στην Ουάσιγκτον και ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι και ο επικεφαλής της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ο οποίος θα βρίσκεται στις ΗΠΑ για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα.

Το συνέδριο, που έχει καθιερωθεί ως ορόσημο για τις διμερείς και περιφερειακές σχέσεις με τις ΗΠΑ θα εμβαθύνει σε θεματολογία που αφορά στην ενεργειακή ασφάλεια, το κλίμα, την αρχιτεκτονική ασφαλείας της περιοχής, τους νέους ενεργειακούς και οικονομικούς διαδρόμους σε ΝΑ Ευρώπη και Ασία, τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις και την αμερικανική παρουσία στην περιοχή, αλλά και την ενίσχυση των οικονομικών συνεργασιών μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και των ΗΠΑ.

Στην Ουάσιγκτον θα βρεθούν για τις εργασίες του συνεδρίου ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η Υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αικατερίνη Νασίκα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου καθώς και η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, Βασιλική Λοΐζου.

Μεταξύ των σημαντικών ομιλητών ξεχωρίζουν οι Βοηθοί Υφυπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, Geoffrey Pyatt, Gabriel Escobar και Joshua Huck, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George J. Tsunis και η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο, Julie Fischer. Ακόμα, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου και της Γερουσίας, όπως ο Γερουσιαστής του Maryland, Chris Van Hollen, καθώς και μέλη του Κογκρέσου, ελληνικής καταγωγής, όπως οι Gus Bilirakis, Nicole Malliotakis, Chris Pappas, αλλά και ο Υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας, Assen Vassilev.

Στο συνέδριο εκτός από τον Γιώργο Στάσση, θα συμμετάσχουν σημαντικοί ομιλητές από τον επιχειρηματικό χώρο,  όπως o Πρόεδρος της GBS Bulgaria, Kalin Peshov, ο Αντιπρόεδρος της Philip Morris International, Χρήστος Χαρπαντίδης, o εκτελεστικός Διευθυντής της Bulgartransgaz, Vladimir Malinov και η Chief Corporate Affairs & Communication Officer της Mytilineos, Βίβιαν Μπουζάλη.