Λεπτομέρειες για το πώς θα αποπληρώσει ομόλογο ύψους 750 εκατομμυρίων δολαρίων, με προθεσμία τον Σεπτέμβριο, έδωσε η μονάδα ηλιακής ενέργειας του ομίλου Adani, με μέρος των χρημάτων να παρέχεται από τον μεγιστάνα Γκουατάμ Αντάνι και την οικογένειά του.

Περίπου 281 εκατ. δολάρια από την πώληση προνομιούχων μετοχών στην ιδρυτική οικογένεια θα προστεθούν στον λογαριασμό, ανέφερε η Adani Green Energy Ltd. σε χρηματιστηριακή κατάθεση τη Δευτέρα. Αυτό θα συμπληρωθεί με 300 εκατ. δολάρια από μια συμφωνία κοινοπραξίας με την TotalEnergies SE και 169 εκατ. δολάρια από έναν λογαριασμό αποθεματικού εξυπηρέτησης χρέους, αποθεματικά αντιστάθμισης κινδύνου και έσοδα από τόκους.

Το χαρτονόμισμα της Adani Green εκτινάχθηκε, ανεβαίνοντας σε περίπου 98 σεντς ανά δολάριο από 97 σεντς πριν από την ανακοίνωση της είδησης, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Τα οικονομικά των εταιρειών του ομίλου Adani έχουν έρθει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά την κατηγορία της αμερικανικής Hindenburg Research, η οποία πωλούσε ανοικτές πωλήσεις, ότι ο ινδικός όμιλος κατηγορήθηκε για απάτη πριν από σχεδόν ένα χρόνο. Τα στελέχη της Adani έχουν επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς.

Οι όροι του εισηγμένου στη Σιγκαπούρη ομολόγου του Σεπτεμβρίου 2024 απαιτούν από την Adani Green να υποβάλει σχέδιο αναχρηματοδότησης πολύ πριν από τη λήξη του. Η εταιρεία, η οποία τρέφει φιλόδοξα σχέδια επέκτασης, παρουσίασε ένα αρχικό σχέδιο στις 8 Δεκεμβρίου, αλλά τότε είχε δηλώσει ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από συναλλαγές μετοχών, χωρίς να διευκρινίσει τη φύση των συναλλαγών μετοχών.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, η Adani Green πήρε την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου να αντλήσει έως και 93,5 δισ. ρουπίες (1,1 δισ. δολάρια) με την έκδοση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών στους ιδρυτές της. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την απομείωση του χρέους και την επιτάχυνση των δαπανών ανάπτυξης, είχε δηλώσει.