Στο Λονδίνο, αλλά και στη Νέα Υόρκη θα χτυπά η «καρδιά» του ενεργειακού επιχειρείν αυτή την εβδομάδα. Έντονη θα είναι η παρουσία των δύο ηγετικών ελληνικών εταιρειών ενέργειας της ΔΕΗ και της Mytilineos, στο Λονδίνο αύριο Τρίτη 23 Ιανουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο πραγματοποιείται στο Λονδίνο το Capital Markets Day της ΔΕΗ με τους αναλυτές να έχουν υψηλές προσδοκίες σχετικά με το τι θα ακούσουν από τον μάνατζερ, Γιώργο Στάσση.

Την ίδια μέρα, και πάλι στη βρετανική πρωτεύουσα, η Mytilineos έχει προγραμματίσει ειδική εκδήλωση για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων παρουσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Για την εταιρεία η ανάληψη έργων βιώσιμης ανάπτυξης, παραγωγής ενέργειας και ΑΠΕ στην Αγγλία, είναι κεντρικός στόχος καθώς πρόκειται για την πιο αναπτυγμένη αγορά και τη βοηθάει να καθιερωθεί διεθνώς στα έργα αυτά, αυξάνοντας το κύρος της. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων,  την ανάπτυξη τριών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σε ανοιχτό κύκλο (OCGT) .

Στην Νέα Υόρκη το μεγάλο επενδυτικό συνέδριο

Την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, γίνεται στη Νέα Υόρκη το μεγάλο επενδυτικό συνέδριο που διοργανώνει η JP Morgan σε συνεργασία με τον όμιλο ΕΧΑΕ, όπου θα παραβρεθεί και ο πρωθυπουργός,  Κυριάκος Μητσοτάκης. Από τον κλάδο της ενέργειας θα συμμετέχουν οι ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Mytilineos, Helleniq Energy, Ελλάκτωρ, Intrakat, και ο όμιλος Olympia Group του Πάνου Γερμανού που ελέγχει τη Sunlight.