Η επιχείρηση μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων (ACC) με επικεφαλής την Stellantis NV και την Mercedes-Benz Group AG είναι κοντά στο να συγκεντρώσει 4,4 δισ. ευρώ (4,7 δισεκατομμύρια δολάρια) για να χρηματοδοτήσει την επέκτασή της στην Ευρώπη, αναφέρει το Bloomberg.

Η Automotive Cells Company SE (ACC) βρίσκεται σε συνομιλίες με μια σειρά από τράπεζες και μπορεί να ανακοινώσει μια συμφωνία χρέους τις επόμενες ημέρες, δήλωσαν οι πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, αρνούμενοι να κατονομαστούν. Δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.

Η ACC θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να επεκτείνει το υπάρχον εργοστάσιό της στη Γαλλία και να χρηματοδοτήσει σχέδια για παρόμοιες εγκαταστάσεις στη Γερμανία και την Ιταλία, είπαν οι άνθρωποι. Μια κοινοπραξία εμπορικών τραπεζών όπως η BNP Paribas SA και κρατικών δανειστών, συμπεριλαμβανομένης της Bpifrance, μπορεί να υποστηρίξει το πακέτο χρέους, είπαν.

Τα εργοστάσια παραγωγής μπαταριών αποτελούν κλειδί για τις προσπάθειες της Ευρώπης να δημιουργήσει μια τοπική αλυσίδα εφοδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων που θα ανταγωνιστεί την κυριαρχία της Ασίας. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην περιοχή προσπαθούν να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμες προμήθειες κυψελών καθώς αναδιαμορφώνουν τα εργοστάσιά τους για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Stellantis και η Mercedes σχεδιάζουν επίσης να αυξήσουν σταδιακά τα μερίδιά τους στην ACC τροποποιώντας τις μετοχές του τρίτου χρηματοδότη της επιχείρησης, της Saft της TotalEnergies SE, δήλωσε ένα άτομο.

Η Stellantis και η ACC αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης της Mercedes και της TotalEnergies δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό εκτός των κανονικών ωρών εργασίας.