O αμερικανικός κολοσσός κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, Tesla, του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ προχωρά στην ανάκληση 2,2 εκατομμυρίων οχημάτων ή σχεδόν όλων τα ηλεκτρικών οχημάτων του στις ΗΠΑ εξαιτίας λανθασμένου μεγέθους γραμματοσειράς στις προειδοποιητικές λυχνίες, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA).

Η ανάκληση περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα μοντέλα της, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων Model S, Model X, 2017-2023 Model 3, Model Y και 2024 Cybertruck, ανέφερε η NHTSA.

«Οι προειδοποιητικές λυχνίες με μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς μπορεί να καταστήσουν δυσανάγνωστες κρίσιμες πληροφορίες ασφαλείας στον πίνακα οργάνων, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης», δήλωσε η NHTSA.

Η Tesla έχει αρχίσει να κυκλοφορεί δωρεάν μια over-the-air ενημέρωση λογισμικού για να διορθώσει το πρόβλημα, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή, σύμφωνα με το Reuters.

Η ανάκληση έρχεται σχεδόν δύο μήνες αφότου η εταιρεία ανακάλεσε πάνω από 2 εκατομμύρια οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να εγκαταστήσει νέες διασφαλίσεις στο προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού Autopilot.

Επιπλέον, την προηγούμενη εβδομάδα η Tesla προχώρησε στην ανάκληση σχεδόν 200.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ λόγω μιας «αστάθειας λογισμικού» που εμπόδισε την εμφάνιση της εικόνας της κάμερας οπισθοπορείας, σύμφωνα με την ΕNHTSA.

Η αμερικανική υπηρεσία ανέφερε ότι η Tesla ανακαλεί ορισμένα οχήματα Model S, X και Y του 2023 που είναι εξοπλισμένα με την πλήρη αυτοκίνηση 4.0, το σύστημα λογισμικού χωρίς οδηγό της εταιρείας, λόγω του σφάλματος λογισμικού.