Η RWE, ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία, ανακοίνωσε την Τετάρτη υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο. Αυτή η θετική επίδοση οφείλεται σε ισχυρότερους ανέμους για τα αιολικά τους πάρκα και σε καλύτερη από την αναμενόμενη απόδοση του τμήματος διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με το Reuters.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά πάνω από 25% στα 1,71 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 39% στα 801 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, και τα δύο αυτά στοιχεία ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, ξεπερνώντας τον μέσο όρο προβλέψεων των 1,57 δισεκατομμυρίων ευρώ και των 646 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτή η ισχυρή αρχή του έτους θέτει την RWE σε καλή θέση για να επιτύχει τους στόχους της για ολόκληρο το έτος, οι οποίοι παραμένουν αμετάβλητοι. Η εταιρεία εξακολουθεί να αναμένει να φτάσει στο χαμηλότερο άκρο των προβλέψεων της για τα κέρδη, προβλέποντας προσαρμοσμένο EBITDA από 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ έως 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη από 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ έως 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ακόμη