Η Enbridge, η εταιρεία εκμετάλλευσης αγωγών, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της αγοράς για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου την Παρασκευή, καθώς η ζήτηση παρέμεινε ισχυρή εν μέσω της αύξησης της παραγωγής πετρελαίου σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με το Reuters.

Οι βελτιώσεις στην τεχνολογία οδήγησαν σε ταχεία αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, ανεβάζοντας τη ζήτηση για τους διαχειριστές αγωγών όπως η Enbridge.

Η Mainline της εταιρείας, το μεγαλύτερο δίκτυο πετρελαιαγωγών της Βόρειας Αμερικής, έχει μεταφέρει ισχυρούς όγκους τα τελευταία τρίμηνα χάρη στην αύξηση της παραγωγής της καναδικής πετρελαϊκής άμμου και την καθυστέρηση της έναρξης λειτουργίας ενός ανταγωνιστικού αγωγού – του καναδικού κρατικού Trans Mountain – για το δεύτερο τρίμηνο.

Τα προσαρμοσμένα βασικά κέρδη στον τομέα των αγωγών υγρών αυξήθηκαν σε 2,46 δισ. δολάρια C$ (1,80 δισ. δολάρια) από 2,34 δισ. δολάρια C$ το προηγούμενο τρίμηνο.

Σε προσαρμοσμένη βάση, η Enbridge ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη 92 καναδικών σεντς ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, σε σύγκριση με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 81 καναδικά σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Διαβάστε ακόμη: