Κατά τη διάρκεια της ενεργειακής μετάβασης, το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία φτάνει στα όρια του φορτίου του. Η ανανέωση του δικτύου χαρακτηρίζεται από παράγοντες της εν λόγω αγοράς ως «έργο του αιώνα», καθώς οι επενδύσεις που χρειάζονται γι’ αυτήν είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με το παρελθόν.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναλαμβάνει μέρος του κόστους της επέκτασης του δικτύου για μερικά χρόνια, ενώ η αποπληρωμή γίνεται τα επόμενα χρόνια μέσω των τελών δικτύου. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές αν το μοντέλο αυτό θα εφαρμοστεί πράγματι στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας

Το γεγονός αυτό θέτει ήδη τους διαχειριστές και τους προμηθευτές του δικτύου ενώπιον σημαντικών προκλήσεων. Σε έρευνα της Handelsblatt σε δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, πολλοί προειδοποιούν για υψηλό κόστος σύνδεσης, μεγάλους χρόνους αναμονής και τεράστια ποσά επενδύσεων.

Μια συμφόρηση στη σύνδεση επιχειρήσεων και άλλων μεγαλύτερων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας είναι ήδη προβλέψιμη, αναφέρουν ορισμένοι. Χρόνοι αναμονής από έξι μήνες έως αρκετά χρόνια δεν είναι ασυνήθιστοι για μεγαλύτερες αιτήσεις.

Σε ορισμένους δήμους, οι νέοι εμπορικοί και βιομηχανικοί πελάτες με υψηλές απαιτήσεις σε ηλεκτρική ενέργεια μπορεί ακόμη και να είναι σε θέση να συνδεθούν μόνο με μειωμένη δυναμικότητα, λένε.

«Η ζήτηση για υποδομές έχει υποτιμηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της E.on, Λέοναρντ Μπίρνμπαουμ σε συνέντευξή του στη Handelsblatt. Τώρα ειδικότερα είναι η ώρα για έναν εμπροσθοβαρή σχεδιασμό.

«Το γεγονός ότι δεν μπορώ πλέον να συνδέσω έναν οικιακό πελάτη δεν πρέπει να συμβαίνει σε έναν προμηθευτή», επικρίνει ο Μπίρνμπαουμ σχετικά με το Oranienburg. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η υπόθεση κοντά στο Βερολίνο προκάλεσε αναστάτωση. Λόγω κακού σχεδιασμού, ο δήμος του Oranienburg δεν μπορεί προς το παρόν να παρέχει νέες συνδέσεις.

Ο Φλόριαν Μπίμπερμπαχ, επικεφαλής της Stadtwerke München, τονίζει ότι η κατάσταση είναι δύσκολη ακόμη και με καλό σχεδιασμό: «Οι αυξανόμενες απαιτήσεις έχουν ληφθεί υπόψη στον σχεδιασμό εδώ και χρόνια, αλλά απαιτούν σημαντικές επενδύσεις», δήλωσε στη Handelsblatt.

Ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Δικτύων πιστεύει ότι «είναι εύλογο να απαιτηθούν επενδύσεις ύψους 150 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2045» μόνο σε επίπεδο δικτύου διανομής. Το Ινστιτούτο Ενεργειακών Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Κολωνίας (EWI) υπολογίζει ακόμη και ένα ποσό 180 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο αριθμός των αιτήσεων σύνδεσης αυξάνεται αμείωτα

Το έναυσμα για την τεράστια ανάγκη επενδύσεων είναι η ενεργειακή μετάβαση. Προκαλεί την αλλαγή της δομής των δικτύων διανομής με ταχείς ρυθμούς. Ενώ παλαιότερα η ηλεκτρική ενέργεια παράγονταν κυρίως σε μεγάλες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όλο και περισσότερες αποκεντρωμένες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας – όπως τα φωτοβολταϊκά συστήματα – τροφοδοτούν πλέον το δίκτυο διανομής. Από την πλευρά της κατανάλωσης, αυξάνεται επίσης ο αριθμός των αντλιών θερμότητας και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια.

«Υπήρξε σημαντική αύξηση των αιτήσεων σύνδεσης. Μόνο για εμάς, οι αριθμοί έχουν τριπλασιαστεί», δήλωσε στην Handelsblatt ο Μαρκ Χάνσμαν, οικονομικός διευθυντής της δημοτικής επιχείρησης Enercity από το Ανόβερο. Στις δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας της Λειψίας, τα αιτήματα σύνδεσης με το δίκτυο αυξήθηκαν κατά 25% τα τελευταία δύο χρόνια. Η Stadtwerke Tübingen έχει επίσης διαπιστώσει σημαντική αύξηση των αιτημάτων για αυξήσεις ισχύος, δηλαδή τη σύνδεση wallboxes, αντλιών θερμότητας και συστημάτων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπου απαιτείται περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια, απαιτούνται ισχυρότεροι υποσταθμοί για τη μετατροπή της τάσης των μεγάλων γραμμών για τα τοπικά δίκτυα διανομής. Το Oranienburg δεν διαθέτει μέχρι στιγμής τέτοια μονάδα. Επί του παρόντος, τόσοι πολλοί φορείς εκμετάλλευσης δικτύων θέλουν να αγοράσουν υποσταθμούς που οι χρόνοι παράδοσής τους έχουν παραταθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και οι τιμές έχουν διπλασιαστεί, λέει ο Μάρκους Φ. Σμιντ από την ενεργειακή εταιρεία Enervie.

Οι μεγαλύτεροι προμηθευτές μπορούν ακόμη να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες δυναμικές της αγοράς, λέει ο περιφερειακός προμηθευτής Mainova με έδρα τη Φρανκφούρτη. «Έχουμε τα πάντα υπό έλεγχο», λέει η Rheinenergie από την Κολωνία. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Badenova, Χανς – Μάρτιν Χέλεμπραντ από το Φράιμπουργκ λέει πως «η προμήθεια για τα ιδιωτικά νοικοκυριά, συμπεριλαμβανομένων των νέων συνδέσεων, είναι ασφαλής για το ορατό μέλλον».

Αν και η κατάσταση εξακολουθεί να είναι διαχειρίσιμη για τις μικρότερες δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, είναι κάπως πιο τεταμένη: «Παραδοσιακά, τα δίκτυα στη Γερμανία σχεδιάζονταν και κατασκευάζονταν πάντα με κάποια εφεδρική ικανότητα. Το τέχνασμα τώρα είναι να αναγνωρίσουμε εγκαίρως πού χρειάζονται ικανότητες», δήλωσε στην Handelsblatt ο Κάρστεν Λίντκε, επικεφαλής της Stadtwerke Karlsruhe. Ωστόσο, αυτό είναι εφικτό μόνο με «μεγάλους οικονομικούς πόρους».

Οι επενδύσεις για το «έργο του αιώνα»

Για να καταστήσουν τα δίκτυα κατάλληλα για το μέλλον, οι φορείς εκμετάλλευσης θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερο από ποτέ τα επόμενα χρόνια. «Οι διαχειριστές δικτύων διανομής βρίσκονται αντιμέτωποι με επενδύσεις που θα είναι πολλαπλάσιες από τις μέσες επενδύσεις των τελευταίων δέκα ετών. Εδώ μιλάμε για ένα έργο του αιώνα», λέει ο Ίνγκμπερτ Λίμπινγκ, διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων (VKU), η οποία συγκεντρώνει τις δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι δημοτικές επιχειρήσεις είναι οι διαχειριστές των δικτύων διανομής, τα οποία αναλαμβάνουν την ηλεκτρική ενέργεια από τα μεγάλα δίκτυα μεταφοράς και τη μεταφέρουν στη σύνδεση του σπιτιού. Στη Γερμανία υπάρχουν 860 φορείς εκμετάλλευσης δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα καθήκοντα που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε επίπεδο δικτύου διανομής καταδεικνύονται από το παράδειγμα της Mainova: «Τα επόμενα χρόνια, θα αυξήσουμε την υπάρχουσα χωρητικότητα του δικτύου για τη Φρανκφούρτη περισσότερο από 50%, που αντιστοιχεί στις ανάγκες μιας πόλης με 500.000 κατοίκους», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Mainova, Μίκαελ Μάξελον. «Για να το επιτύχουμε αυτό, πρέπει να κατασκευάσουμε νέα και ισχυρότερα σημεία μεταφοράς από το δίκτυο μεταφοράς μαζί με τους διαχειριστές του δικτύου μεταφοράς, μεταξύ άλλων».

Η Stromnetz Berlin, ο διαχειριστής του δικτύου διανομής της πρωτεύουσας, αναμένει ότι η απαιτούμενη χωρητικότητα του δικτύου της πρωτεύουσας θα διπλασιαστεί σχεδόν από τα σημερινά 2,2 γιγαβάτ σε 4,1 γιγαβάτ μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. «Μόνο για το 2024 έχουν προγραμματιστεί επενδύσεις ύψους 337 εκατομμυρίων ευρώ», αναφέρει εκπρόσωπος. Μέχρι το 2028 αναμένεται να απαιτηθούν επενδύσεις συνολικού ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Χάρη σε ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, το δίκτυο μπορεί να επεκταθεί με προνοητικότητα και να ανταποκριθεί καλά στην πολιτικά προγραμματισμένη αύξηση των αντλιών θερμότητας, των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Ο δημοτικός φορέας Stromnetz Αμβούργου αισθάνεται επίσης προετοιμασμένος, λέει ο Αντρέας Κέρμπε, εκπρόσωπος της διοίκησης: «Έχουμε υπολογισμούς για τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας τα επόμενα χρόνια και επομένως μπορούμε να εκτιμήσουμε πώς θα εξελιχθεί η απαίτηση σε ηλεκτρική ενέργεια». Ωστόσο, και εδώ διαφαίνεται μια γιγαντιαία χρηματοδοτική απαίτηση: η Stromnetz Hamburg σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε υποδομές τα επόμενα δέκα χρόνια – τα τελευταία δέκα χρόνια το ποσό αυτό ανήλθε σε δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Πολιτικοί στόχοι και πραγματικότητα

Ωστόσο, δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των διαχειριστών του δικτύου όσον αφορά το κατά πόσον οι στόχοι επέκτασης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας μπορούν ρεαλιστικά να επιτευχθούν εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. «Η επανεκκίνηση θα διαρκέσει πιθανώς περισσότερο χρόνο. Τα μέτρα υποδομής συχνά διαρκούν περισσότερο από ό,τι έχει προγραμματιστεί. Ωστόσο, αυτό προσφέρει επίσης την ευκαιρία να προσαρμοστεί το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας», πιστεύει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Enercity Hansmann. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Stadtwerke Bieberbach του Μονάχου, η έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού και οι χρονοβόρες διαδικασίες έγκρισης θα μπορούσαν να προκαλέσουν καθυστερήσεις.

Ο Κάρστεν Λίντκε από την Stadtwerke Karlsruhe, από την άλλη πλευρά, πιστεύει ότι οι στόχοι της γερμανικής κυβέρνησης είναι εφικτοί. «Εάν η επέκταση των αντλιών θερμότητας, των ηλεκτρονικών αυτοκινήτων και των φωτοβολταϊκών συστημάτων συνεχίσει να επιταχύνεται, πιστεύουμε ότι αυτό είναι τεχνικά εφικτό, αλλά μόνο με σημαντικούς οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους», πρόσθεσε.

Ο Φρανκ Μπόρχαρντ, επικεφαλής του Grid Technology and Grid Operation Forum, μιας ένωσης διαχειριστών δικτύων, διαφωνεί ότι δεν θα μπορέσουν όλα τα δίκτυα να επεκταθούν με τον απαιτούμενο ρυθμό. «Γι’ αυτό το λόγο απαιτείται ψηφιοποίηση στο δίκτυο διανομής. Ο έξυπνος έλεγχος κερδίζει χρόνο», λέει ο Μπόρχαρντ σε συνέντευξή του στην Handelsblatt.

Όσο πιο ευέλικτα μπορούν να εναρμονιστούν η παραγωγή και η κατανάλωση, για παράδειγμα με τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, τόσο λιγότερη επέκταση του δικτύου θα χρειαστεί τελικά.

Είναι δυνατές οι παρεμβάσεις στο δίκτυο

Προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιόπιστη λειτουργία του δικτύου παρά τις αυξανόμενες απαιτήσεις και να αποφευχθούν καταστάσεις όπως αυτή που συνέβη στο Oranienburg, ο νομοθέτης έδωσε στους διαχειριστές του δικτύου διανομής ένα νέο μέσο στο άρθρο 14α του γερμανικού νόμου για την ενεργειακή βιομηχανία (EnWG): τους επιτρέπεται να μειώσουν προσωρινά την παραγωγή ισχύος για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή ηλεκτρικές αντλίες θερμότητας, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του δικτύου.

Ωστόσο, οι διαχειριστές δικτύων διστάζουν να κάνουν χρήση αυτού του μέσου. «Προς το παρόν δεν αξιοποιούμε τις δυνατότητες του άρθρου 14α στο Μόναχο», λέει ο Μπίμπερμπαχ. Η Rheinenergie βλέπει επίσης τον κανονισμό περισσότερο ως «πρόσθετη δικλείδα ασφαλείας».

Το υψηλό επίπεδο επενδύσεων στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας θα οδηγήσει σε αύξηση των τελών δικτύου. Τα τέλη δικτύου εισπράττονται από όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος. Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος. Τα τέλη δικτύου διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή και σε πολλές περιπτώσεις αντιπροσωπεύουν ήδη περισσότερο από το 30% του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας.

Συζήτηση για τις κρατικές ενισχύσεις

Εκτός από τα 150 έως 180 δισεκατομμύρια ευρώ σε επίπεδο δικτύου διανομής, θα υπάρξουν επίσης επενδύσεις στα δίκτυα μεταφοράς. Οι «αυτοκινητόδρομοι ηλεκτρικής ενέργειας», οι οποίοι μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη τη χώρα, θα απαιτήσουν πρόσθετες επενδύσεις άνω των 300 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2045.

Οι δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας προειδοποιούν για την ανεξέλεγκτη αύξηση του κόστους: «Μια δραματική αύξηση των τελών του δικτύου πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία. Τέλη δικτύου που θα μπορούσαν να υπερδιπλασιαστούν στο χειρότερο σενάριο, δύσκολα θα ήταν οικονομικά βιώσιμα για τους καταναλωτές και την οικονομία», λέει το αφεντικό της VKU Liebing. Ζητεί βοήθεια από το κράτος: «Πρέπει να εισρεύσουν χρήματα στο σύστημα από το εξωτερικό. Πρόκειται για μια πολιτική πρόκληση. Μια χρονική επέκταση της επιβάρυνσης μέσω ενός λογαριασμού απόσβεσης θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει μέρος της λύσης».

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) έθεσε πρόσφατα ο ίδιος το θέμα στην ημερήσια διάταξη – και ανέφερε επίσης τον λεγόμενο λογαριασμό απόσβεσης. Αυτός βασίζεται στο μοντέλο που εγκρίθηκε πρόσφατα από την Bundestag για την ανάπτυξη του σχεδιαζόμενου κεντρικού δικτύου υδρογόνου: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναλαμβάνει μέρος του κόστους της επέκτασης του δικτύου για μερικά χρόνια, ενώ η αποπληρωμή γίνεται τα επόμενα χρόνια μέσω των τελών δικτύου.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές αν το μοντέλο αυτό θα εφαρμοστεί πράγματι στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας. Η συζήτηση έχει μόλις αρχίσει, καταλήγει το δημοσίευμα.