Η A2A ανακοίνωσε την Τρίτη ότι απέκτησε πλειοψηφικό πακέτο μετοχών σε μια επιχείρηση φωτοβολταϊκών, σε ένα νέο βήμα προς την κατασκευή ενός από τους μεγαλύτερους φωτοβολταϊκούς σταθμούς στη βόρεια Ιταλία, σύμφωνα με το Reuters.

Η περιφερειακή εταιρεία κοινής ωφέλειας της χώρας αγόρασε το 70% της Parco Solare Friulano, η οποία κατέχει την άδεια για την κατασκευή και λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού έργου ισχύος 112,1 μεγαβάτ σε αιχμή (MWp), σε δύο πόλεις κοντά στη βόρεια πόλη Udine.

Η επένδυση, σε συνδυασμό με ένα ήδη εγκεκριμένο φωτοβολταϊκό πάρκο στην ίδια περιοχή, θα επιτρέψει στην A2A να δημιουργήσει ένα έργο με συνολική εγκατεστημένη ισχύ άνω των 150 MWp.
Αυτή η ηλιακή ανάπτυξη θα βοηθήσει την A2A να επιταχύνει την πορεία προς τον στόχο των 5,7 γιγαβάτ (GW) εγκατεστημένης ισχύος από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2035 – που έχει τεθεί στο επιχειρηματικό σχέδιο του ομίλου – δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της A2A, Renato Mazzoncini.

«Το έργο αυτό, το σημαντικότερο στον τομέα των φωτοβολταϊκών στη Βόρεια Ιταλία, θα… συμβάλει στην απαλλαγή από τον άνθρακα μιας περιοχής που χαρακτηρίζεται από μεγάλο βιομηχανικό δυναμισμό», πρόσθεσε ο Mazzoncini σε δήλωσή του.