Η Naturgy επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ισπανία με δύο νέους φωτοβολταϊκούς σταθμούς που σχεδιάζονται κοντά στο παλιό εργοστάσιο άνθρακα La Robla. Τα εργοστάσια αυτά, με την ονομασία La Pradera και Los Corrales, θα έχουν συνδυασμένη ισχύ 420 MW και αναμένεται να παράγουν αρκετή καθαρή ενέργεια για να τροφοδοτούν πάνω από 210.000 σπίτια ετησίως, σύμφωνα με το Reve.

Το έργο αυτό αντιπροσωπεύει μια σημαντική επένδυση ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ και ευθυγραμμίζεται με τους στόχους της Ισπανίας για ενεργειακή μετάβαση. Η Naturgy επανεξετάζει επί του παρόντος το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και έχει στη διάθεσή της τρεις μήνες για να ενημερώσει το αρμόδιο υπουργείο για τα σχέδιά της.

Η επέκταση αυτή προστίθεται στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο της Naturgy που αποτελείται από 6,5 GW δυναμικότητας παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένης της αιολικής, της υδροηλεκτρικής και της ηλιακής ενέργειας. Η εταιρεία στοχεύει να φτάσει τα 8 GW λειτουργικής δυναμικότητας μέχρι το τέλος του 2024 και έχει υπό ανάπτυξη έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σχεδόν 20 GW σε όλη την Ισπανία, την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Naturgy δεσμεύεται περαιτέρω να προωθήσει την ενεργειακή μετάβαση πέρα από την ηλιακή ενέργεια. Συμμετέχει ενεργά σε 70 έργα ανανεώσιμου φυσικού αερίου στην Ισπανία, με έμφαση στο βιομεθάνιο (60 έργα) και το υδρογόνο (10 έργα).