Η Καλιφόρνια έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ενίσχυση της χωρητικότητας αποθήκευσης μπαταριών, φτάνοντας τα 10.379 MW το 2024. Αυτή η δεκαπλάσια αύξηση από το 2019 θέτει την πολιτεία σε τροχιά επίτευξης των στόχων της για καθαρή ενέργεια, σύμφωνα με το περιοδικό pv.

Η ταχεία ανάπτυξη οφείλεται στην ανάγκη για αξιόπιστη αποθήκευση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές όπως η ηλιακή ενέργεια. Με την παραγωγή ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά να μειώνεται τα βράδια, οι μπαταρίες διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο αποθηκεύοντας την περίσσεια ηλιακής ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας και απελευθερώνοντάς την όταν χρειάζεται.

Αυτή η εξάρτηση από την αποθήκευση μπαταριών είναι εμφανής, καθώς πρόσφατα ξεπέρασε τις παραδοσιακές πηγές όπως το φυσικό αέριο και η πυρηνική ενέργεια και έγινε ο κύριος προμηθευτής ενέργειας κατά τις βραδινές ώρες αιχμής. Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί καθώς η Καλιφόρνια στοχεύει να προσθέσει άλλα 6.813 MW αποθηκευτικής ικανότητας μπαταριών φέτος.

Για να εξυπηρετήσει αυτή την ανάπτυξη, η Καλιφόρνια επενδύει σημαντικά σε βελτιώσεις του δικτύου για τη σύνδεση νέων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την αποθήκευση μπαταριών. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για ένα μέλλον που θα τροφοδοτείται από καθαρές πηγές ενέργειας. Συνολικά, η επανάσταση της αποθήκευσης μπαταριών στην Καλιφόρνια αποτελεί ισχυρό παράδειγμα για άλλες πολιτείες που επιθυμούν να μεταβούν στην καθαρή ενέργεια.