Η RWE ξεκίνησε την κατασκευή του πρώτου της πάρκου φωτοβολταϊκών στην Ιταλία, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της εταιρείας. Το πάρκο φωτοβολταϊκών Bosco, που βρίσκεται κοντά στο Παλέρμο της Σικελίας, θα είναι μια επίγεια εγκατάσταση με ισχύ 8,3 MW.

Απλωμένο σε έκταση 16 εκταρίων, ο σταθμός θα αξιοποιήσει περίπου 15.000 αμφοτερόπλευρα φωτοβολταϊκά. Αυτοί οι καινοτόμοι σταθμοί συλλέγουν το ηλιακό φως και από τις δύο πλευρές, μεγιστοποιώντας την παραγωγή ενέργειας. Αυτό μεταφράζεται σε αρκετή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει το ισοδύναμο 7.000 ιταλικών νοικοκυριών. Η έναρξη λειτουργίας του σταθμού Bosco αναμένεται για το τέλος του 2024.

Η RWE, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, υιοθετεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση έργου που περιλαμβάνει την ανάπτυξη, την κατασκευή, τη λειτουργία και την εμπορία αιολικών πάρκων και ηλιακών σταθμών. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ιταλίας, αξιοποιώντας την εκτεταμένη εμπειρία της για να οδηγήσει σε συνεχή ανάπτυξη.

Επί του παρόντος, η RWE λειτουργεί 15 χερσαίους αιολικούς σταθμούς στην Ιταλία, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ περίπου 500 MW. Αυτός ο αιολικός στόλος παρέχει πράσινη ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου 400.000 ιταλικά νοικοκυριά ετησίως. Επιπλέον, η RWE κατασκευάζει ενεργά τον αιολικό σταθμό San Severo των 54 MW και ετοιμάζεται να κατασκευάσει τον αιολικό σταθμό Mondonuovo (που υπερβαίνει τα 50 MW), και οι δύο στην περιοχή της Απουλίας.