Η SunPower, πάροχος οικιακών φωτοβολταϊκών, αποθήκευσης ενέργειας και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει επιχειρηματικούς τομείς καθώς αναδιαρθρώνεται για να μειώσει το κόστος, σύμφωνα με το περιοδικό pv.

Η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται επί του παρόντος 96% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά και έχει υποχωρήσει κατά 86% τον τελευταίο χρόνο. Τα έσοδα της SunPower που αναφέρθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο αντανακλούσαν μείωση 28% σε ετήσια βάση, ενώ τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν και τα καθαρά κέρδη κατέληξαν σε ζημία 123,9 εκατ. δολαρίων.

Οι αγώνες της αντικατοπτρίζουν μια υποχώρηση σε ολόκληρη την αγορά στην οικιακή ηλιακή ενέργεια, η οποία έχει πληγεί από την επιδείνωση των οικονομικών της από τα υψηλά επιτόκια και τις δυσμενείς αλλαγές πολιτικής και διαμόρφωσης συντελεστών.

Πριν από τις περικοπές θέσεων εργασίας, η εταιρεία απασχολούσε 3.800 άτομα σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στην Blue Raven Solar. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 1.000 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της.

Η SunPower ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κλείσει τις τοποθεσίες εγκατάστασης οικιακών φωτοβολταϊκών και το κλείσιμο της μονάδας άμεσων πωλήσεων.

Μετά από μια σύντομη μεταβατική περίοδο, όλες οι λειτουργίες του αγωγού έργου από την προεγκατάσταση έως την ενεργοποίηση του συστήματος θα διεξάγονται πλέον από την Blue Raven Solar και άλλους συνεργάτες εγκατάστασης και πιστοποιημένους αντιπροσώπους της SunPower.