Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να προσφέρουν στις ενεργειακές εταιρείες επιδοτήσεις και ρυθμιστική στήριξη για την παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου, ώστε να γίνει η μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στα καθαρά καύσιμα, δήλωσαν την Τετάρτη ανώτερα στελέχη της ενέργειας, σύμφωνα με το Reuters.

Στελέχη από εταιρείες όπως η νορβηγική Equinor και η γερμανική Uniper δήλωσαν στο συνέδριο Europe Flame Gas and LNG Conference στο Άμστερνταμ ότι χωρίς κυβερνητική υποστήριξη θα είναι δύσκολο για τις εταιρείες να αναλάβουν πλήρως την αποστολή παραγωγής υδρογόνου, το οποίο είναι τέσσερις έως δέκα φορές ακριβότερο από το φυσικό αέριο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει στην παραγωγή 10 εκατομμυρίων μετρικών τόνων και την εισαγωγή 10 εκατομμυρίων τόνων ανανεώσιμου υδρογόνου έως το 2030, καθώς το μπλοκ κινείται για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Μια μαζική μετάβαση στο υδρογόνο θα χρειαστεί σημαντική νέα ζήτηση, η οποία θα μπορούσε να έρθει μόνο με επενδύσεις σε υποδομές για τη μείωση του κόστους.