Ο γερμανικός ενεργειακός όμιλος RWE AG θα παρέχει πράσινη ενέργεια στην ιρλανδική εταιρεία τροφίμων Kerry Group PLC από δύο βρετανικά ηλιακά έργα συνολικής ισχύος 99,8 MW. Τα μέρη υπέγραψαν συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA), η οποία είναι δομημένη ως δύο ξεχωριστές οικονομικές συμφωνίες παραλαβής με πληρωμή κατά την παραγωγή, ανέφερε η RWE τη Δευτέρα 8 Απριλίου, προσθέτοντας ότι η συμφωνία είναι η πρώτη της ηλιακή PPA στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το Renewables Now.

Για μια περίοδο 10 ετών, η RWE θα προμηθεύει τη βρετανική θυγατρική του ομίλου Kerry με ηλεκτρική ενέργεια από δύο φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 49,9 MW το καθένα. Με την ονομασία Cotmoor και Copse Lodge, οι σταθμοί θα εγκατασταθούν στα East Midlands της Αγγλίας, στο Nottinghamshire και στο Northamptonshire, αντίστοιχα.

Η RWE έχει ήδη λάβει απόφαση για την οικονομική επένδυση (FID) του έργου Cotmoor και αναμένει να προχωρήσει με τις εργασίες κατασκευής αργότερα φέτος. Το Copse Lodge Solar θα ακολουθήσει το 2025.

Η προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας ευθυγραμμίζεται με τον στόχο του ομίλου Kerry να μειώσει τις συνδυασμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα Scope 1 και 2 κατά 55% μέχρι το τέλος της δεκαετίας και να επιτύχει καθαρό μηδενισμό μέχρι το 2050. «Οι συμφωνίες με την RWE είναι τα πρώτα PPA’s της Kerry στο Ηνωμένο Βασίλειο και αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% του όγκου ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί η Kerry στη χώρα», δήλωσε ο Juan Aguriano, Global Head of Sustainability του Kerry Group.