Η εταιρεία Longi Green Energy Technology Co. ανακοίνωσε ότι ένα από τα ηλιακά της κύτταρα κατέγραψε νέο ρεκόρ μετατροπής του ηλιακού φωτός σε περισσότερη ενέργεια, ένα βασικό τεχνολογικό σημείο αναφοράς για τον κλάδο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η νέα κυψέλη πέτυχε επίπεδο απόδοσης 27,3% σε εργαστηριακές συνθήκες, ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου. Αυτό ξεπερνάει το υφιστάμενο ρεκόρ για κυψέλες κρυσταλλικού πυριτίου 27,1%, το οποίο η Longi έθεσε τον Νοέμβριο με παρόμοιο σχεδιασμό.

Η παραγωγή επιπλέον ισχύος από το ίδιο τετράγωνο πυριτίου συμβάλλει στη μείωση του κόστους της ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιτάχυνση της υιοθέτησης της καθαρής ενέργειας, καθώς οι χώρες αγωνίζονται να επιτύχουν τους στόχους τους για το καθαρό μηδέν.

Το νέο ρεκόρ έρχεται εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου για τη Longi και τον τομέα των φωτοβολταϊκών γενικότερα, όπου η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα έχει οδηγήσει σε έναν πόλεμο τιμών που ανάγκασε τις εταιρείες να πωλούν σε τιμές ή κάτω του κόστους. Η Longi σχεδιάζει να περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας εν μέσω της ύφεσης.