Η κινεζική εταιρεία κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, CATL, παρουσίασε την Πέμπτη 25 Απριλίου μια μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) με αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων (621 μίλια) με μία μόνο φόρτιση.

Η Shenxing Plus είναι η πρώτη μπαταρία LFP στον κόσμο που διαθέτει τέτοια εμβέλεια, δήλωσε ο επικεφαλής τεχνολογίας Gao Huan του τμήματος ηλεκτρονικών αυτοκινήτων της CATL κατά την πρώτη ημέρα ενημέρωσης στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου.

Οι μπαταρίες LFP είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται συχνότερα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τέσσερα μοντέλα αυτοκινήτων χρησιμοποιούν την μπαταρία Shenxing σημερινής γενιάς με εμβέλεια 700 χιλιομέτρων και πάνω από 50 ακόμη μοντέλα θα εξοπλιστούν με αυτήν μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο Γκάο.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών EV στον κόσμο, επίσημα η Contemporary Amperex Technology, είδε τα κέρδη του να κινούνται προς την αύξηση τον Ιανουάριο-Μάρτιο, αφού τρεις μήνες νωρίτερα είχε σημειώσει την πρώτη τριμηνιαία πτώση των κερδών του από το 2022, εν μέσω της επιβράδυνσης της ζήτησης και του εντεινόμενου ανταγωνισμού.

Οι Κινέζοι κατασκευαστές μπαταριών, συμπεριλαμβανομένης της CATL, αναπτύχθηκαν ταχύτερα από τους ανταγωνιστές και αντιπροσώπευαν πέρυσι περισσότερα από τα δύο τρίτα της παγκόσμιας χωρητικότητας μπαταριών EV, έδειξαν στοιχεία από τη συμβουλευτική εταιρεία Counterpoint Research.

Τον Μάρτιο, ο πρόεδρος της CATL δήλωσε ότι ο κατασκευαστής βρίσκεται σε συζητήσεις για τη δημιουργία κέντρων έρευνας και ανάπτυξης στο Χονγκ Κονγκ για να στηρίξει τις εξαγωγές τεχνολογίας.