Μια νέα εταιρεία, η PowerPanel, φέρνει καινοτομία στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας με μια δεξαμενή θερμικής αποθήκευσης που χρησιμοποιεί ζεστό νερό. Το σύστημα αυτό θεωρείται μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές μπαταρίες αποθήκευσης και μπορεί να ενσωματωθεί με συστήματα ηλιακής ενέργειας, σύμφωνα με το pv magazine.

Η προσέγγιση της PowerPanel επικεντρώνεται στην αντικατάσταση των παραδοσιακών δεξαμενών χάλυβα με ανθεκτικά και ανακυκλώσιμα θερμοπλαστικά. Αυτό εξαλείφει τα μειονεκτήματα των παλαιότερων σχεδιασμών και τους κινδύνους που συνδέονται με τις νεότερες μεθόδους θερμικής αποθήκευσης.

Ο σχεδιασμός της PowerPanel περιστρέφεται γύρω από μια δεξαμενή κατασκευασμένη από ένα ειδικό διαμορφωμένο υλικό που ονομάζεται αφρός διευρυμένου πολυπροπυλενίου (EPP). Αυτό το ελαφρύ υλικό διαθέτει εξαιρετικές ιδιότητες μόνωσης, καθιστώντας εύκολη τη μεταφορά. Η δεξαμενή μπορεί να συναρμολογηθεί επί τόπου μέσα σε λίγα λεπτά από μόλις δύο άτομα.

Η δεξαμενή PowerPanel προσφέρει ευελιξία, λειτουργώντας τόσο για ζεστή όσο και για κρύα αποθήκευση. Επιπλέον, οι επιλογές προσαρμογής επιτρέπουν τη χρήση διαφόρων τύπων υγρών μέσα στο σύστημα. Αυτή η προσαρμοστικότητα επεκτείνεται και στις εφαρμογές του, καθιστώντας το κατάλληλο για διάφορες ανάγκες, από την αντιμετώπιση καταστροφών έως ξενοδοχεία και νοσοκομεία.

Οι δεξαμενές της PowerPanel μπορούν να εγκατασταθούν σε εσωτερικούς χώρους, εξωτερικούς χώρους ή ακόμα και να θαφτούν υπόγεια. Τα προσαρμόσιμα υλικά που χρησιμοποιούνται στη δομή της δεξαμενής επιτρέπουν την αποθήκευση ζεστού ή κρύου νερού για διάφορες εφαρμογές.

Η εταιρεία συνδυάζει επίσης τα φωτοβολταϊκά και τη θερμική θέρμανση σε ένα μόνο πάνελ, μεγιστοποιώντας την αποδοτικότητα. Αυτό το υβριδικό πάνελ PVT είναι σημαντικά πιο αποδοτικό στη σύλληψη της ηλιακής ενέργειας σε σύγκριση με τα παραδοσιακά φωτοβολταϊκά πάνελ.

Η δεξαμενή PowerPanel Gen 20 είναι αρθρωτή για εύκολη μεταφορά και συναρμολόγηση επί τόπου. Η μοναδική διαμόρφωση της δεξαμενής επιτρέπει την εύκολη συναρμολόγηση μέσω μικρών εισόδων, με το βαρύτερο τμήμα να ζυγίζει μόλις 10 κιλά.

Τα συστήματα θερμικής αποθήκευσης της PowerPanel έχουν χρησιμοποιηθεί σε πραγματικές συνθήκες, όπως σε επιχειρήσεις αντιμετώπισης καταστροφών και σε εμπορικές εγκαταστάσεις όπως ξενοδοχεία και συγκροτήματα διαμερισμάτων.