Η βρετανική εταιρεία ανάπτυξης συστημάτων αποθήκευσης μπαταριών Pacific Green Technologies Inc δήλωσε σήμερα ότι προτίθεται να κατασκευάσει ένα συγκρότημα αποθήκευσης ενέργειας 1 GW/2,5 GWh στην πολιτεία Βικτώρια, στο πλαίσιο του δεύτερου έργου της στην αυστραλιανή αγορά.

Το έργο αποθήκευσης που πρόκειται να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά πάρκα μπαταριών σε κλίμακα δικτύου της Αυστραλίας, θα βρίσκεται στο Πόρτλαντ και θα συμβάλει στην ενίσχυση του ενεργειακού εφοδιασμού και στην υποστήριξη της ανάπτυξης δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εντός της Νοτιοδυτικής Ζώνης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Βικτώριας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Pacific Green, η λειτουργία της θα συμβάλει στην επίτευξη μείωσης κατά 3,8% του συνολικού χονδρικού κόστους ενέργειας για τα νοικοκυριά της Βικτώριας.

Όπως αναφέρει το Renewables now, το ενεργειακό πάρκο του Πόρτλαντ θα βρίσκεται κοντά σε ένα χυτήριο αλουμινίου και μια μονάδα επεξεργασίας νερού και θα χρησιμοποιεί τη διαθέσιμη ηλεκτρική υποδομή. Το συγκρότημα θα αποτελείται από τέσσερις μονάδες συσσωρευτών ισχύος 250 MW και θα συνδεθεί με υφιστάμενη γραμμή μεταφοράς 500 kV.

Το έργο διέρχεται επί του παρόντος τη διαδικασία κανονιστικής αδειοδότησης και αναμένεται να αρχίσει να κατασκευάζεται το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Pacific Green σφράγισε μια συμφωνία αποκλειστικότητας για μια τοποθεσία στην περιοχή Limestone Coast της Νότιας Αυστραλίας, όπου σχεδιάζει να εγκαταστήσει μια εγκατάσταση αποθήκευσης μπαταριών 500 MW/1.000 MWh.