Απόκοσμο σκηνικό έχει δημιουργηθεί εδώ και λίγη ώρα στον ουρανό της Ελλάδας, αφού η αφρικανική σκόνη έχει καλύψει την ατμόσφαιρα. Τόσο στην Αθήνα, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Κρήτη, η Καλαμάτα και η Πρέβεζα, ο ουρανός είναι πορτοκαλί.

Περιορίζεται σταδιακά από αύριο η αφρικανική σκόνη, που επηρεάζει τη χώρα μας. Στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου τις νυκτερινές περιορισμένη ορατότητα προβλέπεται στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Επισημαίνεται όμως ότι αξιόλογη μείωση των συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης προβλέπεται από το μεσημέρι και μετά οπότε και θα περιοριστεί στα ανατολικά.

Αφρικανική σκόνη στην Αθήνα © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου τις νυχτερινές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στην ανατολική νησιωτική χώρα θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 7 με 8, όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στα νότια 6 τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.