Στα 150 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί από τις βιομηχανικές επιχειρήσεις στο πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) για την ενίσχυση των επενδύσεων στην παραγωγή προϊόντων στον τομέα της πράσινης μετάβασης, Produce e-Green.

Η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων έληξε στις 15 Μαρτίου. Το ενδιαφέρον της βιομηχανίας ήταν ισχυρό, καθώς αναγνωρίζεται ότι είναι ένα πρόγραμμα που κινείται στη σωστή κατεύθυνση και ενισχύει την εγχώρια προστιθέμενη αξία.

Στο πρόγραμμα, ξεχωρίζουν δύο μεγάλες επενδύσεις. Η μία αφορά τη Cenergy Holdings, του ομίλου Βιοχάλκο, για τον κλάδο της κατασκευής υποβρυχίων καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος και η άλλη τη μονάδα παραγωγής οργανικών μπαταριών (βιομηχανικές μπαταρίες από ανακυκλωμένο πλαστικό) που σχεδιάζει η γερμανική CMBlu Energy στη Δυτική Μακεδονία, σε συνεργασία με τον όμιλο Βιοχάλκο.

Επίσης, από το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί η επένδυση της Energean για τη δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα στον Πρίνο (Prinos CCS).