Με τιμές που ξεκινούν από τα 9 λεπτά/κιλοβατώρα στο πράσινο τιμολόγιο της Ελίν και φτάνουν μέχρι τα 11,6 λεπτά/κιλοβατώρα ανακοίνωσαν τα πράσινα τιμολόγια του Απριλίου οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι εμπορικές προτάσεις του Απριλίου κινήθηκαν κοντά στις τιμές του Μαρτίου. Τρεις προμηθευτές μείωσαν τιμές, η ΔΕΗ έμεινε σταθερή και οι υπόλοιποι αύξησαν ελαφρώς τις τιμές τους.

Το πράσινο τιμολόγιο κινείται σταθερά χαμηλά από τον Ιανουάριο όταν ξεκίνησε ως το ειδικό τιμολόγιο στο οποίο εντάχθηκαν όλα τα νοικοκυριά που δεν είχαν επιλέξει κάποιο άλλο προκειμένου να υπάρχει μια ασφαλής επιλογή για τους καταναλωτές που δεν θέλουν να αναζητούν κάθε μήνα διαφορετικό προμηθευτή.

Η τιμή του πράσινου τιμολογίου ανακοινώνεται έως την 1η κάθε μήνα εφαρμογής και παραμένει σταθερή για τον συγκεκριμένο μήνα. Ο ανταγωνισμός για το πράσινο τιμολόγιο είναι ισχυρός, καθώς αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών, αφού πάνω από το 70% παραμένει στο πράσινο. Επίσης το γεγονός ότι επιτρέπει τη σύγκριση στις τιμές, είναι σημαντικό για τις εταιρείες να καταφέρουν να εμφανίσουν τη χαμηλότερη τιμή.

Τη χαμηλότερη τιμή στο πράσινο τιμολόγιο για το μήνα Απρίλιο έδωσε η Ελίν με 9 λεπτά/κιλοβατώρα από 8 λεπτά/κιλοβατώρα που ήταν τον Μάρτιο και πάγιο 5 ευρώ.

Ακολουθεί τιμή της Volterra για το πράσινο τιμολόγιο στα 9,9 λεπτά/ κιλοβατώρα τον Απρίλιο από 11,5 λεπτά/κιλοβατώρα που ήταν τον Μάρτιο και πάγιο στα 4,5 ευρώ.

Το πράσινο τιμολόγιο της Volton διαμορφώθηκε για τον Απρίλιο στα 10,54 λεπτά/κιλοβατώρα, με αρχική έκπτωση και έκπτωση συνέπειας, από 10,3 λεπτά που ήταν τον Μάρτιο. Η τιμή προκύπτει με έκπτωση 15% και επιπλέον έκπτωση συνέπειας 20%.

Το πράσινο τιμολόγιο της NRG είχε μείωση τιμής για τον Απρίλιο με τιμή στα 10,7 λεπτά/κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας από 11,5 που ήταν τον Φεβρουάριο.

Η ΔΕΗ κράτησε την ίδια τιμή στο πράσινο τιμολόγιο με τον προηγούμενο μήνα και είναι 10,8 λεπτά/κιλοβατώρα για καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες. Για καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες η τιμή είναι στα 11,8 λεπτά /κιλοβατώρα.

Ακολουθεί το πράσινο τιμολόγιο της Elpedison που είναι στα 11 λεπτά/κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και στα 11,7 λεπτά για τις υπόλοιπες.

Ακολουθεί η Ζενίθ με τιμή Απριλίου 11,4 λεπτά/κιλοβατώρα και πάγιο 5 ευρώ.

Το πράσινο τιμολόγιο της ΗΡΩΝ για τον Απρίλιο είναι στα 11,5 λεπτά/κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας 12% από 10,3 λεπτά/κιλοβατώρα τον Μάρτιο.

Το πράσινο τιμολόγιο της Protergia είναι για τον Απρίλιο στα 11,62 λεπτά / κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και 18,76 λεπτά χωρίς έκπτωση συνέπειας.