Η αμερικανική μονάδα της βρετανικής National Grid, δήλωσε την Τετάρτη ότι θα επενδύσει περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια για τη βελτίωση των υποδομών της Νέας Υόρκης ώστε να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για πιο αξιόπιστη και καθαρότερη ενέργεια.

Όπως αναφέρει το Reuters, θα είναι η μεγαλύτερη επένδυση της εταιρείας στο σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της πολιτείας, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου κατασκευάστηκε πριν από έναν αιώνα και πλέον.

Η ενεργειακή εταιρεία δήλωσε ότι το επενδυτικό πρόγραμμα με την ονομασία “Upstate Upgrade”, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 70 έργα έως το 2030, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πρόσθετα οικονομικά οφέλη.

Από τη μία πλευρά, τα ηλεκτρικά οχήματα και η τεχνητή νοημοσύνη αυξάνουν τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, και από την άλλη, το αμερικανικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο επιβαρύνεται από καταιγίδες, πλημμύρες και καύσωνες, πασχίζει να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες.

Οι βελτιώσεις των υποδομών του δικτύου δεν θα βοηθήσουν μόνο στην κάλυψη της νέας ζήτησης, αλλά και στη Νέα Υόρκη να επιτύχει τους στόχους της για την ενεργειακή μετάβαση.

Η πολιτεία πρέπει να τριπλασιάσει την παροχή καθαρής ενέργειας για να επιτύχει τον στόχο της για ένα ηλεκτρικό σύστημα χωρίς εκπομπές ρύπων έως το 2040.

Η National Grid δήλωσε ότι θα κατασκευάσει ή θα ανακατασκευάσει περισσότερα από 1.000 μίλια γραμμής μεταφοράς και 45 υποσταθμούς.