Με τιμές που ξεκινούν από τα 8 λεπτά/κιλοβατώρα στο πράσινο τιμολόγιο της ΕΛΙΝ και φτάνουν μέχρι τα 11,9 λεπτά η κιλοβατώρα (η τιμή στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ για καταναλώσεις άνω των 500 κιλοβατωρών), ανακοίνωσαν τα πράσινα τιμολόγια του Μαρτίου οι εταιρείες προμήθειας.

Οι εμπορικές προτάσεις του Μαρτίου κινήθηκαν σε χαμηλότερες τιμές από το Φεβρουάριο και σε πολύ χαμηλότερες από τον Ιανουάριο, αποτέλεσμα της συνεχούς πτώσης της χονδρεμπορικής τιμής ρεύματος. αλλά και του ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών.

Υπενθυμίζεται, ότι το πράσινο τιμολόγιο που ξεκίνησε τον Ιανουάριο είναι το ειδικό τιμολόγιο στο οποίο εντάχθηκαν όλα τα νοικοκυριά που δεν είχαν επιλέξει κάποιο άλλο. Η τιμή του ανακοινώνεται έως την 1η κάθε μήνα εφαρμογής και παραμένει σταθερή για τον συγκεκριμένο μήνα. Ο ανταγωνισμός για το πράσινο τιμολόγιο είναι ισχυρός, καθώς αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών αφού πάνω από το 70% παραμένει στο πράσινο. Επίσης το γεγονός ότι επιτρέπει τη σύγκριση στις τιμές, είναι σημαντικό για τις εταιρείες να καταφέρουν να εμφανίσουν τη χαμηλότερη τιμή.

Τη χαμηλότερη τιμή στο πράσινο τιμολόγιο για το μήνα Μάρτιο έδωσε η ΕΛΙΝ με 8 λεπτά/κιλοβατώρα από 11,7 λεπτά/κιλοβατώρα που ήταν το Φεβρουάριο.

Ακολουθεί το πράσινο τιμολόγιο της elpedison που είναι στα 9,9 λεπτά/κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και στα 10,7 λεπτά για τις υπόλοιπες.

Το πράσινο τιμολόγιο της ΗΡΩΝ για το Μάρτιο είναι στα 10,3 λεπτά/κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας 15% από 13,9 λεπτά/κιλοβατώρα το Φεβρουάριο.

Το πράσινο τιμολόγιο της Volton διαμορφώθηκε για το Μάρτιο στα 10,3 λεπτά/κιλοβατώρα, με αρχική έκπτωση και έκπτωση συνέπειας, από 12,48 λεπτά που ήταν τον Φεβρουάριο. Χωρίς έκπτωση συνέπειας και για τον Μάρτιο το πράσινο τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 12,5 λεπτά.

Ακολουθεί η Ζενίθ με τιμή Μαρτίου 10,467 λεπτά/κιλοβατώρα και πάγιο 5 ευρώ.

Το πράσινο τιμολόγιο της Protergia είναι για το Μάρτιο στα 10,77 λεπτά / κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και 17,76 λεπτά χωρίς έκπτωση συνέπειας.

Ακολουθεί η ΔΕΗ με τιμή 10,8 λεπτά/κιλοβατώρα για καταναλώσεις ως 500 κιλοβατώρες, στο Μάρτιο. Για καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες η τιμή είναι στα 11,9 λεπτά /κιλοβατώρα.

Το πράσινο τιμολόγιο της NRG για το Μάρτιο θα έχει τιμή 11,5 λεπτά/κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας από 12,4 που ήταν τον Φεβρουάριο.

H τιμή της Volterra για το πράσινο τιμολόγιο είναι στα 11,5 λεπτά/ κιλοβατώρα το Μάρτιο από 13,5 λεπτά/κιλοβατώρα το Φεβρουάριο και 14,4 λεπτά/κιλοβατώρα τον Ιανουάριο. Το πάγιο είναι στα 4,5 ευρώ.