Σήμερα Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία για τις αιτήσεις του επιδόματος θέρμανσης στο ρεύμα, μετά την παράταση που δόθηκε λόγω της χαμηλής συμμετοχής.

Δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι πολίτες που χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό για τη θέρμανσή τους (δηλαδή air condition, ηλεκτρικά καλοριφέρ, ηλεκτρικές σόμπες, κ.ά.).

Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης στο ηλεκτρικό ρεύμα, θα λάβουν από 45 έως 480 ευρώ, με τη μορφή έκτακτης ενίσχυσης η οποία θα χορηγηθεί στον καθιερωμένο έναντι ή εκκαθαριστικό λογαριασμό που λαμβάνουν από τον εκάστοτε πάροχό τους.

Η επιδότηση αφορά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, με την προϋπόθεση πως οι δικαιούχοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους, μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ (κλικ εδώ).

Βήμα-βήμα η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα

  • Ο ενδιαφερόμενος εισέρχεται στην πλατφόρμα myAADE.
  • Πληκτρολογεί τον αριθμό παροχής ρεύματος της κύριας κατοικίας.
  • Συμπληρώνει τα τετραγωνικά της κατοικίας.
  • Επιλέγει αν είναι ο ιδιοκτήτης, ο μισθωτής ή αν φιλοξενείται στο ακίνητο και προσθέτει τα στοίχεία που του ζητούνται, όπως π.χ. το ΑΦΜ του εκμισθωτή.
  • Τέλος, συμπληρώνει τα στοιχεία επικοινωνίας.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την οριστική υποβολή της αίτησης και αμέσως ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται αν η δήλωσή του έγινε «αποδεκτή» ή αν «απορρίφθηκε», καθώς και τους λόγους της μη έγκρισης.